4 причини в полза на пиенето на топла вода вместо

...
4 причини в полза на пиенето на топла вода вместо
Коментари Харесай

Защо е по-добре да пиете водата топла: 4 основателни причини

4 аргументи в интерес на пиенето на топла вода вместо на студена

Знаете ли, че студената вода може да провокира припадък на мигрена? Докато с помощта на топлата вода храносмилането се усъвършенства, а тялото ни се почиства от токсините по-добре.

По предписание множеството от нас постоянно пият студена вода, изключително през горещите летни месеци. Може би тази публикация ще ви убеди да се сбогувате с този табиет и да започнете да пиете топла вода вместо студена.

В днешната ни публикация ще приказваме за изгодите от пиенето на топла вода. Вие ще видите, че причините в нейната изгода са разнородни и безапелационни.

1. Пиенето на топла вода е потребно за храносмилането

Знаете ли, че топлата вода е наш съдружник в храносмилането?

Студената вода предотвратява разтварянето на мазнините и забавя храносмилането. Действието на топлата вода е изцяло противоположно.

Пиенето на чаша топла вода ще улесни храносмилането. Това ви разрешава да оптимизирате усвояването на питателните субстанции и да избегнете разнообразни проблеми с храносмилането, да вземем за пример запек.

2. Топлата вода е потребна за дихателните органи

Що се отнася до органите на дихателната система, доста по-полезно е да се пие топла вода, в сравнение с студена вода.

Студената вода може да провокира инфектиране на лигавицата на дихателната система. Това усилва риска от респираторни инфекции и проблеми с гърлото.

Топлата вода облекчава гърлото и успокоява раздразнението.

Ето за какво се предлага да се пие топла вода от хора, страдащи от респираторни болести и тези, които желаят да отстранен сухотата в устата си, която се появява заран.

3. Нормализира кръвообращението

Заради студената вода, кръвоносните съдове се стесняват.

Топлата вода, в противен случай, уголемява ги.

В резултат на това, кръвоснабдяването на органите и тъканите се усъвършенства. Този елементарен потребен табиет разрешава на тялото ни да отстранява по-добре и по-бързо токсините.

4. Топла вода и нервна система

Ниските температури могат да причинят главоболие. Доказано е, че студената вода има сходен резултат. Ако ви безпокои мигрена, тогава би трябвало да имате поради, че пиенето на студена вода може да провокира припадък.

Докато топлата или горещата вода успокоява главоболието и отстрани спазмите.

Препоръки

Не забравяйте, че всеки човек би трябвало да пие много вода (от 1,5 до 2 литра).

Недостатъчният банкет на вода може да докара до нарушавания в работата на разнообразни органи: черен дроб, бъбреци, храносмилателна и имунна система.

Също по този начин потреблението на вода оказва помощ на ставите ни и усилва устойчивостта на сухожилията.

Когато пием доста вода, рискът от камъни в бъбреците понижава. Същото важи и за инфекциите на пикочните пътища – водата е отлична предварителна защита на този проблем.

Водата е същински другар на тези от нас, които отслабват и следват диета. Благодарение на нея апетитът понижава и метаболизмът на мазнините се усъвършенства.

Чаша топла вода 10 минути преди хранене успокоява апетита, вследствие на което ядем по-малко. Също по този начин би трябвало да се има поради, че този табиет ни защищава от задържане на течности.

Както можете да видите, водата може да ни защищити от редица проблеми.

Дехидратацията усилва концентрацията на отрови и канцерогени в човешкото тяло. Когато пием доста вода, всички тези нездравословни субстанции се отделят постоянно посредством урината.

Достатъчното количество течност пази нашето тяло и поддържа киселинно-базовия баланс. Благодарение на водата, ние сме в положение да забавим естествените процеси на стареене на тялото.

Както към този момент казахме, лекарите предлагат пиенето на 1,5 – 2 литра вода дневно.

Благодарение на това в никакъв случай няма да бъдете обезводнени и тялото ви ще работи като часовник.

И, несъмнено, не забравяйте, че водата е по-добре да се пие топла.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР