4 милиона лева и шест месеца са били необходими за

...
4 милиона лева и шест месеца са били необходими за
Коментари Харесай

Нов конгресен център за 4 милиона лева и с място за 1100 души заработи в Пампорово

4 милиона лв. и шест месеца са били нужни за построяването на един от огромните конгресни центрове у нас и първия подобен в Пампорово. Комплексът, който се намира в настрана крило на 5-звездния хотел " Перелик ", беше публично открит в събота.

Pamporovo convention center е ситуиран на повърхност от 2700 квадратни метра, като има 5 обособени зали и потенциал от 1100 места. Една от тях е и най-голямата зала, с която разполага курорта. Това е " Родопи ", в която има 750 места и може да бъде разграничена на две обособени с потенциал от 600 и 150 места. Останалите 4 зали са с потенциал от 50 до 90 места.

Целта е новият конгресен център в Пампорово да помогне за развиването на конферентния туризъм в курорта, като към този момент бе извършено и първото доста събитие там - най-големият конгрес за професионални ски учители " Интерски ". В рамките на интернационалния конгрес вземат участие повече от 1100 души от 6 континента.
 Мириян Беляков и Цветелина Бориславова дружно с актьорите Владимир Карамазов и Теодора Духовникова при откриването на Pamporovo convention center
Източник:

Мириян Беляков и Цветелина Бориславова дружно с актьорите Владимир Карамазов и Теодора Духовникова при откриването на Pamporovo convention center

" Конгресният блок има потенциал от 1100 места и зали с друга величина. Със завършването му ние постигнахме симбиоза, която предлага ски и летен туризъм, както и конферентен подобен. На процедура задачата ни да станем дейни в четири сезона, а освен през зимния, към този момент е реалност ", съобщи изпълнителният шеф на притежателя на Pamporovo convention center " Пампорово " АД Мариян Беляков по време на откриването.

" Изключително съм горда с това, че успяхме да създадем един актуален конгресен център, който предлага услугите си на всички наши гости, туристи и посетители ", уточни от своя страна притежателят на " Пампорово " АД Цветелина Бориславова.
 Снимка 431741
Източник:

Комплексът е обвързван с " Перелик ", където се намира най-големият ресторант в курорта, а има и обособен вход, както и топла връзка с разположения наоколо хотел " Орловец ". Центърът разполага с два подземни паркинга и един открит.

" Самият конгресен блок има потенциал от 1100 души с няколко по величина зали и може да бъде непосредствено обслужван от двата хотела " Перелик " и " Орловец ". Разбира се, при запълване на потенциала на залите, част от гостите ще би трябвало да отседнат и в другите близки хотели ", добави Беляков.
 Снимка 431739
Източник:

Успоредно с построяването на Pamporovo convention center, почнало през предходната година, е вървяло и реновирането на близкия хотел " Орловец ", а преди него изцяло освежен е и " Перелик ". Досега в първия са вложени към 1 милион евро, а във втория, който е по-голям, вложенията са в размер на 2 милиона евро.

Общо за последната година за двата хотела и за конгресния център вложенията на " Пампорово " АД са в размер на сред 3-4 милиона евро единствено за последната година.

Повече за конгресния център и за работата по модернизирането на хотелите пред Money.bg споделя Цветелина Бориславова:
 Снимка 431819
Източник:

- Г-жо Бориславова, по какъв начин беше взето решението за построяването на новия конгресен център и какъв брой време лиши построяването му?

- Работата по него му се движеше в доста къси периоди, тъй като ние трябваше да приключим до откриването на международния конгрес " Интерски " през март месец, а до последно не бяхме сигурни къде би трябвало да бъде самия комплекс. Имахме концепция да бъде построен от нулата на друго място, само че защото се оказа, че това ще отнеме прекомерно доста време преценихме, че ще е по-добре преработим към този момент съществуващата такава зала на " Перелик ".
 Хотел
Източник:

Хотел "Перелик "

- Значи преди на същото място е имало друга конферентна зала?

- Да, само че тя беше доста по-малка. Ние я разширихме и получихме два пъти по-голяма такава. От позиция на взимане на всички позволения, преценихме, че това ще бъде най-бързото решение. Изключително огромни старания постави екипът ни, както и този на строителите. Целият развой лиши към шест месеца.

- А по какъв начин протече обновяването на двата хотела?

- Реновирахме хотелите един след различен. Първо стартира обновяването на " Перелик ". " Орловец " го ремонтирахме преди последния зимен сезон, а в това време течеше и основаването на този конгресен център.
 Хотел
Източник:

Хотел "Орловец "

- Какви са вложенията в двата хотела и в конферентния център?

- " Перелик " е най-големият хотел на " Пампорово " АД, тъй че неговото модернизиране беше много по-скъпо и се извършваше на стадии. Сега следва и довършването на спа зоната към него. Хотелската и ресторантьорската част реновирахме в началото, като инвестицията беше към 2 милиона евро. Обновяването на " Орловец " беше към 1 милион евро, а настрана 4 милиона лв. бяха вложени в конгресния център.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР