4 международни компании са подали оферти за новите лични документи

...
4 международни компании са подали оферти за новите лични документи
Коментари Харесай

4 чужди фирми кандидати за новите лични документи

4 интернационалните компании са подали предложения за новите персонални документи с биометрични данни, които ще се издават от края на 2019 година, излиза наяве във вторник. комисия отвори пликовете в постройката на дирекция " Управление на собствеността и обществени действия " в Министерство на вътрешните работи.

Офертите са на немските компании Дермалог, Веридос, Ню Бауер, а четвъртата е от холандската Джемалто. Всички са водещи в региона и работят в десетки страни. Победителят ще бъде разгласен откакто комисията прегледа офертите, които дават отговор на условията. Според документите на публичната поръчка страната ще заплати 240 млн. лева без Данък добавена стойност.

Обществената поръчка за новите персонални карти с чип беше оповестена в средата на август. Победителят в търга ще проектира, построи и ръководи цялата система за издаване на българските персонални документи от потомство 2019. Ще се построи специфичен център, където да се произвежат документите с биометрични данни, както и центрове за подаване на документи в страната.

Смяната на персоналните карти няма да е наложителна до приключването на годните документи, които са със период от 10 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР