4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел напусна спорта

...
4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел напусна спорта
Коментари Харесай

Защо Фетел не е от класата на Хамилтън

4-кратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел напусна спорта в края на предишния сезон, само че това не значи, че анализаторите и медиите ще спрат да го съпоставят с други водачи. И тъкмо това направи някогашният редактор за Формула 1 на списание F1 Racing Питър Уиндзър, който изясни, че Фетел в никакъв случай не е бил от класата на 7-кратния международен първенец Люис Хамилтън, защото по този начин и не е съумял да усъвършенства стила си на пилотиране.

70-годишният Уиндзър има голям опит и престиж във Формула 1, в това число и като отбор управител, и към този момент е потвърдил, че не си пада по евтините сензации, само че несъмнено, в никакъв случай не е крил благосклонностите си към Хамилтън.

С първата си купа през 2010 Фетел стана най-младият международен първенец в историята на Формула 1, завоюва 4 следващи трофеи с Ред Бул сред 2010 и 2013 с най-хубавия автомобил в колоната, през 2015 се трансферира във Ферари, където обаче се провали в опитите си да спре шампионската серия на Мерцедес, а в последните 2 години кара за Астън Мартин и записа един подиум.
 Денят, в който Марк Уебър „ шамароса “ Себастиан Фетел Денят, в който Марк Уебър „ шамароса “ Себастиан Фетел
“Фетел можеше да направи толкоз доста неща, а той не свърши нито едно от тях - изясни Уиндзър във връзка раздялата на Фетел с Ред Бул. - Просто си потегли и пое към Ферари, дойде там като 4-кратен международен първенец и беше посрещнат с доста пари и хвалебствия от страна на почитателите. Но той по този начин и не усъвършенства представянето си, остана си същият водач. Това е историята на Себастиан Фетел ”, изясни Уиндзър по време на стрийм в Twitch.
 Мерцедес затрупва Хамилтън с пари Мерцедес затрупва Хамилтън с пари
Ветеранът също по този начин не пропусна да означи и глупавата постъпка на Фетел от Гран При на Азербайджан през 2017, когато той се изнерви зад Хамилтън зад колата на сигурността, изравни се с него и го удари странично.
 Шефът на Ред Бул направи съпоставяне сред Фетел и Верстапен Шефът на Ред Бул направи съпоставяне сред Фетел и Верстапен
“Тогава на Фетел му се размина с доста дребна санкция, а Дан Тиктъм загуби лиценза си за една година поради същата постъпка. Наказанието въобще не отговаряше на нарушаването му. Фетел извади шанс, че му се размина. Никога не бих го сложил на едно равнище с Хамилтън ”, добави Уиндзър.
 Пилотите изпратиха Фетел на вечеря Пилотите изпратиха Фетел на вечеря
В последна сметка, добре че Питър Уиндзър не се сети да разяснява и абсурда “Мулти 21 ” от Малайзия през 2013, когато Фетел открадна успеха на съотборника си Марк Уебър, откакто не съблюдава заповедите от бокса.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР