4 кг кокаин, 130 таблетки екстази и 12 г канабис

...
4 кг кокаин, 130 таблетки екстази и 12 г канабис
Коментари Харесай

Намериха кокаин за половин милион лева в автомобил край Шумен, задържан е 52-годишен мъж

4 кг кокаин, 130 таблетки екстази и 12 г канабис откриха в тайник на автомобил криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен. Задържан за 24 часа е 52-годишен мъж с букви С.Н.А, с адресна регистрация в София, който карал автомобила.

Кримрналистите почнали работа след получен действен сигнал и на 23 юни към 13,00 часа на пътя Силистра – Шумен, в региона на 7-ми километър спрели за инспекция Фолксваген Джета със софийска регистрация. При претършуване на инсталирана на джанта аварийна автомобилна гума намерили 4 пакета с към 4 кг пресовано твърдо вещество, което при полеви тест реагирало на кокаин, предава shum.bg.

За работата по намиране на дрогата и за задържането на обвинявания за разпространяване на опиати през днешния ден конференция дадоха шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст. комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов.

“Това е най-голямото количество кокаин, което е арестувано на територията на нашата дирекция до момента. По пазарни цени приказваме за над половин милион лв.. В взаимозависимост от процентното наличие на наркотичното вещество, което занапред ще се изследва, от 1 гр опиат се образуват межди 2 и 4 дози. ”, сподели ст. комисар Гендов.

“След получената от полицията информация под надзора на Окръжна прокуратура е стартирано следствие за закононарушение по член 354 алинея 1 от Наказателен кодекс, съгласно който  се дава наказване от 2 до 8 година затвор и наложително санкция от 5000 до 15 000 лева ” сподели прокурор Куздов.

Той добави, че арестуваният е осъждан 3 пъти, дейно е лежал за 2 година и 11 месеца, Осъждан е за изнудване, за присъединяване в проведена незаконна група и за подправяне на документи.

“В хода на следствието евентуално ще му бъде повдигнато и друго обвиняване по отношение на наркотичните субстанции, тъй като към настоящия миг не можем да кажем повече за състава и качеството на опиата. Това ще бъде изяснено след експертиза ” сподели още ръководителят на Шуменската прокуратура.

Още през днешния ден ще има прокурорско разпореждане за задържането на С.Н.А за 72 часа. След това прокуратурата ще желае и непрекъснат арест. “Той е осъждан, роден е в Кърджали, обитава непрекъснато в Белгия и при тези данни този човек не трябва да е на независимост. Тези негови придвижвания приказват и че може да се укрие ” изясни претекстовете за желаната мярка за неотклонение “задържане под стража ” Орлин Куздов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР