4-годишната Божидара Дюлгерова от Пловдив се нуждае от средства, за

...
4-годишната Божидара Дюлгерова от Пловдив се нуждае от средства, за
Коментари Харесай

4-годишно момиче се нуждае от средства, за да бъде излекувано

4-годишната Божидара Дюлгерова от Пловдив се нуждае от средства, с цел да живее. Момиченцето е диагностицирано с израстък на гръбначния дирек и му следва дълготрайно лекуване. " Всичко се случи доста бързо – от игра в детския център в четвъртък, до парализиране в неделя ", изясняват родителите на детето. След двуседмично циркулиране по лекари, с цел да бъде открита повода за болките в кръста на момиченцето, най-после майката и таткото са чули най-тежката диагноза.
Дъщеря им Божидара е била диагностицирана в края на месец юли тази година с " невробластом 4-ти етап ". След голям брой проучвания, извършен ядрено-магнитен резонанс и ПЕТ скенер се оказало, че по гръбначния дирек на детето има голям израстък, който е почнал да притиска прешлените. Освен него, са се популяризирали и голям брой метастази в белия дроб, както и в костния мозък. След назначение на незабавна химиотерапия, Божидара е почнала още веднъж да се движи, още на втория ден, а " след четири дни към този момент ходеше ", изясни пред екипа ни бащата Веселин. За цялостното изцеление на момиченцето се постанова провеждането на интервенция за премахване на метастазите в бял дроб. Тя ще се състои в клиника в Германия.
Към момента са осъществени няколко курса на химиотерапия. След шестата е изработен ядрено-магнитен резонанс, с което се е открило, че туморът се е стопил. Но метастазите са останали, макар че са намалели. Предстои още един курс на химиотерапия и контрола с ПЕТ скенер, който да покаже по какъв начин се движат нещата. Операцията в Германия не се поема от българската здравноосигурителна каса. " Съществува най-малък късмет тя да не се състои, само че не можем да разчитаме на това ", сподели Веселин.
Той заяви, че към момента фамилията не разполага с съответна оферта от немската клиника, само че са ги предизвестили, че ще са нужни към 20 000 евро в началото, включвайки превоз, престой и самата интервенция, като не е ясно дали тази сума няма да нарасне. Родителите са извънредно мощни и борбени, не се отхвърлят в сложната борба и имат вяра, че ще се оправят благодарение на добродетели и донори. Те чакат да получат оферта от клиниката през идната седмица, интервенцията евентуално ще се състои през ноември. В помощ на фамилията е проведен Благотворителен базар за Божидара, който се организира онлайн във Facebook.
Дарителска сметка:
BG53UBBS80021087251740
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Веселин Димитров Дюлгеров
paypal.me/veselindulgerov
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР