4.4% реален ръст на икономиката на Централна и Източна Европа

...
4.4% реален ръст на икономиката на Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

4.4% реален ръст на икономиката на ЦИЕ през 2021 г. прогнозира УниКредит |

4.4% действителен растеж на стопанската система на Централна и Източна Европа през 2021 година предвижда " УниКредит " в оповестен днес анализ на стопанската система. Предишната прогноза бе за 2.6%. Повишението се дължи на по-силното от предстоящото възобновяване до момента през годината.

Прогнозата за растежа през 2022 година е изменена на 4.1% от 4.4%. Анализаторите предвиждат възобновяване до предкризисните равнища през последното тримесечие на т. година, а спад в коефициента на безработицата до равнищата, свързани с реализиране на цялостна претовареност - доникъде на 2022 година

По-оптимистичната прогноза се дължи на доста мощните резултати на стопанската система през първото тримесечие. Те се свързват с облекчените ограничаващи ограничения и неналичието на контрол за спазването им по време на третата вълна от пандемията от COVID-19. Солидният растеж на приходите от продажби на дребно, индустриалното произвеждане и създадената продукция в строителството през април сочат, че мощното възобновяване на стопанската система продължава и през второто тримесечие на годината - означават от " УниКредит ".

Според тях следим развой на V-образно възобновяване.

" България обаче заплати висока цена за бързите си темпове на икономическо възобновяване през последното тримесечие на предходната и до момента през тази година. Докато страната не беше силно засегната от първата вълна на пандемията от ковид през интервала от март до май миналата година, ранното разхлабване на ограничаващите ограничения докара до внезапен скок в броя на смъртните случаи по време на втората и третата вълна в края на предходната и началото на тази година. Затова и най-големия риск, който макроикономическият екип на " УниКредит " вижда за възстановяването, е обвързван с още една вълна на пандемията от ковид през есента  или зимата, защото единствено 13% от популацията са имунизирани към средата на юни ", се споделя в прессъобщение на " УниКредит ".

За финансистите е изключително обезпокоително, че искащите да се имунизиран са под нужния брой за постигане на групов имунитет.

" По тази причина считаме, че са необходими усилия от страна на държавното управление и на частния бранш за увеличение на нивата на имунизация на популацията - предизвестяват анализаторите. - Надяваме се да забележим повече обществени фигури с въздействие в политиката, бизнеса и спорта да вземат присъединяване в организирането и провеждането на огромна акция, имаща за цел да направи необятно налична цялата информация по отношение на изгодите и рисковете от имунизацията. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР