3T2 се вписва в малък модул, който отваря повече място

...
3T2 се вписва в малък модул, който отваря повече място
Коментари Харесай

Samsung пуска ултратънък сензор за 20MP камери

3T2 се вписва в дребен модул, който отваря повече място за екрана

Новият ултратънък 20MP ISOCELL датчик за изображения за смарт телефони с безрамков екран (снимка: Samsung)

Най-малкият в промишлеността датчик за изображения с висока резолюция е дело на Samsung. С диагонал от към 5,1 милиметра и 0,8μm-пиксел, ISOCELL Slim 3T2 обезпечава 20-мегапикселова (MP) резолюция както за предните, по този начин и за задните камери в най-елегантните смарт телефони от междинен клас.

С 20 милиона дейни пиксела с размери 0,8μm, ISOCELL Slim 3T2 освен обезпечава отлична изясненост и подробност, само че предлага висока точност на цветовете, като употребява технологията ISOCELL Plus. Разработена от Samsung, тази технология разрешава на датчиците да улавят и поемат повече светлинна информация за тъкмо възпроизвеждане на цветовете, даже и при пиксели с размер под микрометър.

С цел да се поддържат смарт телефони с най-новите функционалности на екрана, като да вземем за пример „ повсеместен безрамков екран “ или „ дизайн с разрез “, датчиците за изображения на предната страна би трябвало да понижат размера си, като в същото време могат да снимат висококачествени изображения.

3T2 датчикът се вписва в дребен модул, който отваря повече място за екрана. В допълнение на това, фирмената технология Tetracell, която сплотява четири пиксела, с цел да работят като един, разрешава на 3T2 да взема по-ярки и по-ясни фотоси при настройки с ниска осветеност, защото светлочувствителността на решетката на цветовия филтър се усилва до чувствителността на датчика за изображение от 1,6 μm пиксела при разграничителна дарба 5MP.

Когато се употребява в настройките за многокамерни устройства, ориентирани обратно, за телефото решения, 3T2 употребява RGB пъстър филтър вместо Tetracell технология. Малкият размер на датчика за изображения също понижава височината на модула на теле-камерата с към 7%, спрямо предходния 20MP датчик на Samsung, което дава обещание по-елегантен дизайн на смарт телефона.

В съпоставяне с 13MP датчик със същата височина на модула, 20MP 3T2 резервира 60% по-висока ефикасна резолюция при 10x цифрово нарастване, което дава по-ясни и по-точни резултати.

Новият датчик Samsung ISOCELL Slim 3T2 се чака да влезе в всеобщо произвеждане през първото тримесечие на тази година, прецизираха от корейската компания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР