39 нелегални мигранти бяха открити в товарен микробус в монтанското

...
39 нелегални мигранти бяха открити в товарен микробус в монтанското
Коментари Харесай

Хванаха бус с 39 нелегални мигранти край Монтана, шофьорът бил дрогиран и без книжка

39 незаконни мигранти бяха открити в товарен микробус в монтанското село Аспарухово, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Шофьорът пък се оказа без брошура и дрогиран.

Около 11 часа през вчерашния ден чиновници на полицейския сектор в Медковец спрели за инспекция товарен микробус " Ивеко " със софийска регистрация в село Аспарухово. По документи бусът е благосъстоятелност на столична компания, а зад кормилото бил 35-годишен софиянец.

При осъществената инспекция в товарното поделение са открити 39 чужденци без документи, показали се за сирийски жители - 24 мъже, 4 дами и 11 деца. Мигрантите са арестувани за период до 24 часа в районно управление (на МВР) Лом, като следва да бъдат настанени в Специален дом за краткотрайно настаняване на чужденци.

Оказало се, че лидерът не има удостоверение за правоуправление, а тестът му за опиати отчела позитивен резултат за амфетамини. От предната седалка на буса е конфискувана мъжка чантичка, съдържаща 1,08 грама марихуана, намиращи се в пластмасова опаковка от шоколадово яйце, под формата на суха зелена тревиста маса и 0,97 грама полиетиленова опаковка амфетамин.

В непосредствена непосредственост до товарния автомобил е видян лек автомобил " Ауди А 6 " със софийска регистрация, със затъмнени стъкла, който бил спрял, с работещ мотор. Автомобилът потеглил неотложно след прекъсването на буса от полицейските чиновници.

В резултат на подхванатите заградителни мероприятия лекият автомобил бил спрян от чиновници на районно управление (на МВР) Лом на контролно-пропусквателен пункт Кошовете. При инспекцията е открито, че е ръководен от 28-годишен престъпно проявен от  Лом. И от двата автомобила са конфискувани мобилни радиостанции.

На двамата водачи е наложено задържане до 24 часа. По случаите са формирани 4 досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР