39-годишната жена от Перник, която беше арестувана заради кражби в

...
39-годишната жена от Перник, която беше арестувана заради кражби в
Коментари Харесай

Мнимата служителка на ВиК обирала старци в София по време на домашен арест

39-годишната жена от Перник, която беше задържана поради обири в София, по-рано е била оповестена за общодържавно търсене по друго досъдебно произвеждане, по което е била привлечена в качеството на обвинена за сходно действие.

В хода на следствието е открито, че на 22 август тази година към 15:30 часа от апартамент в столичния квартал „ Борово “ обвинената е лишила сумата от 1000 лв. от 89-годишна жена.

Обвиняемата е направила кражбата, до момента в който е била търсена, защото е нарушила мярка „ домакински арест “, постановена от Софийския градски съд по досъдебно произвеждане на Софийска районна прокуратура.

В интервала от към 10:56 часа на 25 август 2022 година до към 18:00 часа на 15 ноември.2022 година, при изискванията на продължавано закононарушение – с три действия, обвинената е направила три обири на разнообразни адреси в София, като е лишила непознати движимости на обща стойност 1442,99 лв. от разнообразни лица.

В началото на декември 2022 година арестуваната жена е привлечена към наказателна отговорност и е арестувана за период до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е изискал по отношение на нея да бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение. Състав на Софийския областен съд е определил по отношение на дамата мярка за неотклонение „ задържане под стража “, след това Софийския градски съд е наложил по отношение на обвинената мярка „ домакински арест “.

На 21 юни 2023 година в Софийска районна прокуратура е постъпила информация, че обвинената е нарушила „ домашния си арест “. С разпореждане на наблюдаващия прокурор неотложно във връзка с същата е постановено задържане за период до 72 часа, считано от нейното определяне, и дамата е оповестена за общодържавно търсене.

Впоследствие тя е открита от чиновници на Министерство на вътрешните работи, като на 2 октомври тази година ѝ е предявено постановлението за задържане за период от 72 часа. В основа на постановлението обвинената е арестувана и приведена в арестa.    

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР