''За дружеството ''ЧЕЗ'' се заговори за пръв път февруари-март месец

...
''За дружеството ''ЧЕЗ'' се заговори за пръв път февруари-март месец
Коментари Харесай

Любомира Ганчева, АБВ, пред ФАКТИ: Всеки повярва, че записът с Борисов е истински

''За сдружението ''ЧЕЗ'' се заприказва за пръв път февруари-март месец 2018 година Преди повече от две години, когато имаше един първи опит това сдружение да бъде продадено на нов притежател - ''Инерком'', госпожа Гинка Върбакова. Много шумно коментиран диалог, ужасно доста изявления имаше от разнообразни специалисти, политически, цивилен организации, че това е подставено лице (б.р. Гинка Върбакова). Това е най-голямото електроразпределително енергийно сдружение, то е с 3 милиона клиенти. Това значи, че половин България са негови клиенти. Трябва да си даваме сметка, че за ЧЕЗ говорейки, а оттова и за '' Инерком'' или за ''Еврохолд,'' без значение, за който желае да ги придобие, става въпрос за сдружение, което е гръбнакът на енергийната система и то, с изключение на част от енергетика, е и част от националната сигурност на страната. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ - Любомира Ганчева, енергиен специалист и зам.-председател на Политическа партия АБВ. С преразказа си за събитията към договорката за ''ЧЕЗ'', Ганчева направи преход към един от скандалните моменти в записа с премиера Борисов, а точно ''размазването на физиономията'' на притежателя на ''Еврохолд''. Разбира се, с ангажимента, че най-малко на този стадий истинността на този запис не е потвърдена.

''И един път се заприказва 2018 година със скандал, 2019 година имаше втори опит ''ЧЕЗ'' да бъде продадено на друга българска компания и още веднъж бяха спрени от Комисия за защита на конкуренцията. Доколкото разбираме, в случай че в действителност този запис е истина, няма сега мнение на нито една институция, виновна, а доколкото разбирам няма да има и инспекция, само че в случай че в действителност думите в записа са истина става въпрос тъкмо за този случай. И показателно за мен в думите на премиера, отново споделям, в случай че решим, че са истина, само че те не са оспорени изрично от институциите, показателно е по какъв начин министър председателят в една страна, правова страна, държава-членка на Европейския съюз, ''ще размаже физиономията'' на бизнес, освен това, забележете, през регулаторен орган. Дали ще е КФН, дали ще е Комисия за защита на конкуренцията, които стопираха на два пъти покупко-продажбите с ''ЧЕЗ'', това е институционализиране на мутренския жанр на държание, на бухалката, единствено че под една институционална форма. Това е просто изложение на метода, по който ГЕРБ ръководят България. Управляват с един мутренски, с един дебелашки, с един безсрамен метод на ръководство и жанр. И за мен най-притеснително е, като младеж, който е избрал да живее в България, и имам вяра, че това не е неточност и тук е моето бъдеще, само че е потресаващо по какъв начин всеки, който чу този запис, малко преди да бъде свален от уеб страниците, повярва, че е истина. Това значи, че цинизмът, че беззаконието, че наглостта, те дотолкоз са се врастнали в нашето всекидневие, че ние към този момент ги възприемаме за нещо обикновено и нещо адекватно'', установи Любомира Ганчева.

''По-притеснителното за мен е, че министър председателят сподели: ''Няма неприятна реклама, няма неприятен пиар''. Сигурно е по този начин. Обаче има неприятни политици, има неприятно ръководство, имаш неприятен циничен модел на ръководство и има българи, които живеят неприятно. То е вулгарност, то е безочливост, това е смачкване на институциите. Защото в последна сметка, най-малко по Конституция, България би трябвало да е парламентарна република'', означи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР