''Това ще издържи точно толкова дълго, колкото трябва да издържи

...
''Това ще издържи точно толкова дълго, колкото трябва да издържи
Коментари Харесай

Христо Иванов за ФАКТИ: Пеевски дарява, защото ДПС иска да е официално във властта

''Това ще издържи тъкмо толкоз дълго, колкото би трябвало да издържи структурата, която стои зад него. Г-н Горанов е считан за представител или един от представителите на скрития участник в ръководството - Движение за права и свободи. В това свое качество той не е елементарен министър. Той има, по този начин да се каже, тежестта, ролята на съдружен сътрудник и то извънредно стратегически съдружен сътрудник. Всички останали съдружни сътрудници на ГЕРБ са ''Ден до пладне'', като носни кърпички биват изхвърляни - Реформаторският блок преди, в този момент така наречен ''патриоти'', Нено Димов като личен представител на ''патриотите''. Горанов обаче е представител на дълготрайната структура, която в действителност в последните години е действителното наличие на това, което назоваваме ''Дълбока държава'' или ''Задкулисие'''', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ съпредседателят на политическото обединяване ''Демократична България'' и някогашен министър на правораздаването - Христо Иванов.

''Ако в България има разминаване сред обществената фасада на институциите, на политическия развой, това, което ни се демонстрира по тв приемника, инсталирано, и действителния властови развой, в случай че има разминаване сред властта и институциите, сред властта и Конституцията, това е, което назоваваме фасадна народна власт, това е, което назоваваме превзета страна, това е, което назоваваме ''Дълбока държава''. Когато властта е другаде, упражнява се по други правила, не обществено, не отчетно в границите на демократичния развой, то в България това друго място, този различен метод e скритите взаимоотношения сред Движение за права и свободи и ГЕРБ, срастването сред Движение за права и свободи и ГЕРБ. И в този смисъл доста значимо политическо събитие тази седмица беше поръчката на Йордан Цонев, който сподели, че нямат нищо срещу да ръководят дружно с ГЕРБ. Това е най-публичното поръчка за това, което проличава и по доста други дейности, по тази причина че Движение за права и свободи желае малко да затвори това разминаване и да стане част към този момент и от общественото лице на бъдещото ръководство, а не да бъде извънредно авторитетна мощ, само че въпреки всичко в сенките. На тях им би трябвало да легитимират своята политическа роля, тъй като те сами си дават сметка, че от позиция на дълготрайните им упоритости, които надминават простата консумация на порции власт и на порции финанси, това състояние, в което те са апокриф, нещо прикрито, не е задоволително положително за тях. С това апропо аз свързвам тази невероятна благотворителност на господин Пеевски, който подарява безспирно, изпаднал е в припадък на дарителска нервност. Това е пиар. Той харчи тези пари, с цел да си купи минимална толерантност, като част от бъдещата по-видима роля на Движение за права и свободи в едно бъдещо ръководство. В този смисъл господин Гешев е прав, че тук става дума за преструктуриране на политическия пейзаж, то се случва както е редно преди едни избори. Избори постоянно се организират в една следена народна власт, с цел да се валидира избран предзададен резултат, а не с цел да се произнесе избирателят'', направи просторен разбор Иванов на все по-видното слепване на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

За сагата сред Божков и Горанов, Христо Иванов съобщи: ''Ние виждаме в цялата тази картина следния триъгълник. В закона се обезпечава малка врата, опция за един размер на тази такса, или за различен размер на тази такса. Г-н Черепа получава опция да спести по този метод 700 милиона (по изчисленията на Влади Горанов). Част от тези пари се връщат назад под формата на финансиране на проправителствената пропагандна радио точка каквато съставлява Нова телевизия. Това коства пари. Доминацията върху медийния и политическия пейзаж, 10-годишна, коства ужасно доста пари. И единствено част от тези пари са трансформират в медийна агитация, против което постоянните доклади за това по какъв начин са платени тези такси и най-важното по какъв начин са остойностени, т.е. по кой размер са изчислени, се одобряват категорично от три състава на въпросната комисия (б.р. Комисия по хазарта), която е към министъра на финансите. Министърът на финансите, това всякога ще го напомням, назначава тази комисия. Нещо повече, той еднолично дефинира двама от нейните членове - ръководителя и категорично един различен член, който да е представител на Национална агенция за приходите, с цел да се обезпечи събирането на всички дължими такси и други данъчни отговорности. Министърът се е провалил, не става дума за смс-и и мемоари. Когато министърът на финансите не е събрал 700 милиона в продължение на години, това е основанието мигновено да си подаде оставката. И ние от ''Демократична България'' сме я желали неведнъж. Но вижте, това е модел. Това не е просто инцидентно. По същия метод стоят нещата в горивния бранш. Там, в този момент внезапно се сетиха да инсталират тези измервателни уреди в спомагателните мощности.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР