''Съпротивата постоянно тече. Бих призовал всички да не гледат на

...
''Съпротивата постоянно тече. Бих призовал всички да не гледат на
Коментари Харесай

Владимир Милов: Путин се опитва да наложи много жестока диктатура

''Съпротивата непрекъснато тече. Бих призовал всички да не гледат на протичащото се в Русия като на тотално черна картина. Да, Путин се пробва да наложи доста жестока тирания, само че ние се съпротивляваме, борим се и нашата поддръжка в действителност пораства доста съществено в последно време. Знаете, че рейтингът на Путин е на историческия най-малко, той не може да се оправи с рецесията, омръзна на мнозина за 20 години, доста искания има към него'', Това съобщи във видеоформата ''Контракоментар с Асен Генов'' Владимир Милов, сподвижник на репресирания от Кремъл съветски политик - Алексей Навални.

''Ние считаме, че историята е на наша страна и ще продължим тази битка. На всички бих предложил да гледат на обстановката в Русия, че има освен Путин, а има два лагера, които се борят за разнообразни типове бъдеще на страната, а аз считам, че ние имаме всички благоприятни условия за успех'', добави Милов.

''Руската федерация по същността си е унитарна тирания. Класически властнически режим, т.е., ние имаме някакъв парламент, само че той просто е парламент — гумен щемпел. Подпечатва всички решения, които се вземат в Кремъл'', обрисува картината в Русия той, като тъкмо в тази си част за Народното събрание тя доста наподобява на българската.

''Относно диктатурата, това не е неповторима история за някогашните комунистически страни. Особено за руските републики. Когато имате хищна номенклатура, която ръководи страната, без опит в демокрацията, жителите, при неявяване на демократични обичаи, елементарно могат да бъдат изплашени, заблудени и подкупени. Номенклатурните елити се възползват от това. Това не е неповторимо съветско събитие. Така е на практика във всички някогашни руски републики, като се изключи страните от Прибалтика. Навсякъде имаше властнически реставрации. Даже примерно в Украйна, Молдова и Грузия, въпреки там да не бяха за дълго, само че имаше. Диктатурата не е неповторимо събитие за Русия.Така е, тъй като народът не умее да живее в изискванията на демократични механизми'', разяснява Милов.

''Сложно е да участваш в демократическо ръководство. Трябва да се работи. За това би трябвало да отделяш старания и внимание всекидневно. И внезапно идва мощен водач и споделя: нищо не би трябвало да вършиме, дайте ми всички компетенции и аз ще направя Russia Great Again! Такива мощни водачи сме виждали доста, Аз персонално съм уверен, че това не е неповторимо световно събитие, а редовно. Виждаме и Ердоган в Турция, и Орбан в Унгария, с друга степен на авторитаризъм, само че все пак трендът е общ. Идеята за мощния водач се опълчва на ежедневните демократически механизми'', проучва съветският политик.

''Навални не просто не е отстъпник. Навални е водач на най-голямото съпротивително придвижване против диктатурата в историята на Русия. Най-голямото придвижване. Ако се вгледате в мащаба на това, което гледаме, никой не може да провежда такива протестни манифестации. Нито една политическа мощ, с изключение на нас. Ако Путин каже: излезте всички, които сте с мен, евентуално ще излязат няколко хиляди души'', счита съратникът на Навални.

''С какво стартира Путин, идвайки на власт? Той стартира да завзема контрола над малките екрани. И в последна сметка ги овладя. Ние, за няколко години създадохме в Ютюб самостоятелна телевизия, която има голям обсег. Аудиторията ни е десетки милиони неповторими гости на месец. Това е голяма, голяма телевизия, която доста нервира Путин'', описа той.

''Сили, които не могат да вземат или задържат властта демократично, се пробват да го създадат недемократично. За тях е доста значимо да измислят някаква картинка на света. В Америка ще чуете, че има неприятни левичари и Антифа, BLM, които желаят да открият социализъм и комунизъм, а Путин, с цел да задържи властта си, трябваше да измисли легенда, че е било доста неприятно, имало е злополука, а той се появява и избавя всички. Но това е цялостна нелепост и аз желая да пусна в своя Ютюб канал, да обявявам поредност от излъчвания за 90-те, тъй като тези години бяха доста комплицирани времена, а при нас е признато да се приказва, че сме живели надали не в Освиенцим. А всичко беше безусловно не по този начин. Далеч не доста се е трансформирало от тези времена в Русия. Същите разрушени пътища, същата прогнила инфраструктура, същата корумпирана полиция, не доста се е трансформирало...'', съобщи още Владимир Милов, с което, може би без да осъзнава, обрисува и картинката в България, най-много в частта за корумпираната полиция.

''Путин вижда в западния либерален ред екзистенциална опасност. Той схваща, че западната демократична система е по-конкурентна и по-добра. По-добра от това, което той е построил. Тя е по-привлекателна. В последна сметка, тя ще завоюва и неговата тирания ще бъде отнесена. Той желае да разклади този либерален ред и по тази причина той поддържа всички сили (ултра леви и ултра десни партии в Европа). Помните ли доктрината “Рейгън”, който поддържаше всички сили, които са срещу комунизма? Обратно на доктрината “Рейгън”, Путин поддържа всички, които клатят западния либерален ред. Това са най-вече ултра десни и ултра леви партии, само че ултра левите имат лимит на известност. Все отново десетилетията на комунизма мощно дискредитираха социалистическите и комунистически хрумвания. А ултра десните заживяха нов живот поради противодействието на глобализацията. Много хора виждат в глобализацията опасност за обичайния си метод на живот - ще изгубя работата си поради свободната търговия… Идват емигрантите… Някакви гей бракове позволиха и така нататък С това ултра десните получиха нов живот. Напоследък те са във напредък в света Путин не може да предложи нищо по-привлекателно. Неговата тирания, съпоставена с демократическия ред, е нещо извънредно и тъпо. Никъде не желаят това'', добави Милов.

В диалога той се върна и във времената, когато Путин е желал Русия да се сближавала с Европа и даже да стане член на НАТО и Европейския съюз.

По отношение на концепциите на ''Русия на бъдещето'', Милов описа, че те биха желали да следват Германия като собствен модел за децентрализация на Руската федерация.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР