''Ние сега даже не знаем какво имаме пред себе си.

...
''Ние сега даже не знаем какво имаме пред себе си.
Коментари Харесай

Еленко Божков пред ФАКТИ: Ковачки ще гори боклуците на италианската мафия в Бобов дол

''Ние в този момент дори не знаем какво имаме пред себе си. Дали това са постоянни поделения на Антиконфликт, Жандармерия. Както се вижда има и такива без отличителни знаци, които никак не си поплюват. Аз да вземем за пример, на 2-ри септември бях залят мощно със сълзотворен газ или ''Пейпър'' спрей, кожата ми се обрина, дълго време бях просто отвън строя. Дълго време имам поради 4 или 5 часа. Добре, че бяха майките от ''Системата ни убива'', които се грижиха за мен и всички нас, които бяхме там обгазени. Аз не можех да си изтрия от кожата следите от това в продължение на няколко дни. Но, който го е боязън от мечки, не върви в гората просто''. Това съобщи енергийният специалист Еленко Божков пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ . Божков е един от дейните общественици, които стачкуват против държавното управление и основния прокурор от месец юли до през днешния ден. През юли той бе един от упрекнатите за прекъсването на метрото, което беше форма на цивилен митинг.

За концентрацията на полиция в центъра на София и хипотетичните разноски за това, Еленко Божков съобщи следното:

''Това са доста съществени разноски. Да докараш тази цялата жива мощ от провинцията... Освен това там оголваш фронта пред битовата и дребна престъпност, тъй като всичките тези хора са тук. Като отношение към митинга и към тези всеобщи вълнения, по-скоро би трябвало да се търсят заключения в логика на психиката на масите, в логика на психиката на тълпата, в случай че желаете, тъй като там се вижда по какъв начин може и по какъв начин би трябвало да се вземат решение сходни проблеми, по какъв начин да се работи в сходни обстановки. Аз не мисля, че те са чели, а има цяла катедра в Софийския университет. Способи има. Използва се грубата мощ, както виждате. Тук ние доста приказваме за пропорционалното, нали Европейският съюз и Европейската комисия ни дават препоръки по какъв начин да се реагира, че всеки има право на кротичък митинг и мощ би трябвало да се ползва съразмерно. Виждате, че нищо такова няма.''

''За мен е необяснимо това, което стана пред остарялата постройка на Народното събрание. Не мога да схвана какво наложи това да се строяват четири или пет редици служители на реда и да препятстват желанието на хората да отидат по някакъв метод да изразят отношението си към Деня на независимостта пред монумента на Незнайния боец и пред храм-паметника ''Св. Александър Невски''. Необяснимо, а поради това и неприемливо. Но отново желая да кажа, че този митинг има страхотния късмет да бъде проведен и въодушевен по едно и също време от тези тримата - Бабикян, Хаджигенов и Минеков. Това е страховит късмет, хора с разсъдък, фигури сплотяващи, в тях няма експанзия, в нито един от тях няма експанзия. Посланията им са безапелационни, само че не нападателни. Те просто демонстрират по какъв начин би трябвало да се прави. Единственото, което също ми харесва, е непреклонността им към това да се прекратят митингите или да се търси някакъв тип разговор. Боже мой, с кой? С тези, които ни оплюват непрестанно? С тези, които, когато президентът отиде да приказва в Народното събрание, напущат залата? Как, за какво?'', запита с учредения жителят Еленко Божков.

Той разяснява и в конкретика предлагането за разговор на военния министър Красимир Каракачанов:

''Тактически ход съгласно мен. Виждате, че този слоган се поема от всички. Не от всички, а по-скоро от тази част от тях, която търси спасението си. Караянчева желае разговор, Каракачанов желае разговор. Изненадващото за мен е, че ген. Атанасов също стартира да приказва за капитулация под изискване и по тази причина, че би трябвало да се... Което не съответствува с визията на другата част от ''Демократична България'', която в действителност той съставлява, частта Христо Иванов. От друга страна следя и нещо, което ме впечатли доста - Румен Петков и неговото отношение по тази тематика. Категоричност и една рязкост, която не е присъща за него. Вероятно и той еволюира по някакъв метод към това да не се търси компромис и да се работи безкомпромисно'', съобщи Божков.

Съвсем естествено, в качеството си на енергиен специалист, Еленко Божков разяснява и актуалностите в българската енергетика:

''Това, което се вижда е, че те желаят да маскират, тук съм безапелационен, желаят да маскират и да имитират активност в две неща. Първото е завършването на така наречен ''Балкански'', или в действителност то е ''Турски поток''. Борисов върви 3 или 4 пъти да го инспектира, само че то от това този план не се движи по-бързо. Там има трагично забавяне, което в случай че би трябвало да бъдем точни, би трябвало да му излезе през носа това забавяне и този метод на деяние. Първо, качество на заварки не се инспектира и не се заявява от високо от вертолета. Там е ясно, че първо се бави, има график чак за края на годината за самите тръби - полагането и заваряването им. А какво става с компресорните станции въобще не се знае. Не са доставени, оборудването го няма. Предстоим да забележим по какъв начин въобще ще се развият тези неща.

Другото е газопроводът с Гърция, обратимата връзка, така наречен ICGB, което също трябваше да бъде от дълго време готово. Което пък забавяне другите, от другата част, зад Океана, надали ще му простят, тъй като това е един от методите за възможна доставка на полутечен природен газ.

Другият план, който се забавя доста и при който се имитира активност, там към този момент не се знае какво става, това е планът ''Белене''. Като там извинението се търси главно в пандемията и това, че не може да се продължи развиването на плана. Едновременно с това има забавяния в техническия план, в лицензирането. И третото, което се имитира, а то е доста значимо, това е бъдещето на въглищните централи на комплекса ''Марица изток''. Това слага под заплаха работата на към 25 000 индивида, които дружно със фамилиите им стават към 60 000. И тук се тупа топката, и се вършат измислици, с цел да минат, до момента в който минат изборите. За да не се лишат от гласовете на тези хора'', разяснява Еленко Божков.

''Доскоро си мислех, че той, Борисов, като въпреки всичко приключил висше обучение, което е обвързвано с техника, нали той противопожарна сигурност е приключил, мислех, че има техническа просветеност. След днешните изцепки с инспектирането на заварки от вертолета, въобще не мисля. В енергетиката се събраха една купчина необразовани ръководители в техническо отношение. Теменужка Петкова може би е добър счетоводител, само че като началник на енергетиката е нула. Същото се отнася за Борисов в техническо отношение, същото се отнася за ръководителя на Енергийната комисия в Народното събрание. Трагична история, трагична история'', сподели още той.

''Не по-малко значимо е и в идния топлофикационен сезон и това, което ще се случва в топлофикационните сдружения, които преди всичко са на Ковачки. Там има една крещяща сега... Аз приказвах за това, само че не знам дали е стигнало необятния кръг. В Топлоелектрическа централа ''Бобов дол'', който е на Ковачки, централа на Ковачки, беше извадена от така наречен регулаторен микс. Т.е. от силата, която употребяваме битовите консуматори, тъй като тази сила, която се произвеждаше от ''Бобов дол'', беше доста скъпа и нямаше по какъв начин да се направи по-евтина. Изведнъж в този момент, тъкмо преди 1 юли, беше преразгледано тяхното предложение и беше включена в микса. Знаете ли по какъв начин стана това? За сметка на горивото. А по какъв начин може едно и също гориво веднъж да е на една цена, а след едно преразглеждане и ново предложение да падне на половина? Не може да стане, в случай че не е друго гориво. А какво е другото гориво? Ами, тези отпадъци, които ни вкарва Камората и Ндрангета от Италия. Това е. Сега ще горим, това го настоявам и мога да го потвърдя, ще горим отпадъци в Бобов дол. Т.е. Ковачки ще гори боклуците на италианската мафия в Бобов дол, с цел да създава сила за бита на българските жители. Факт! Тук би трябвало да има прокурор! И то европейски.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР