''Ние имаме вътрешни канали за комуникация и, разбира се, информацията

...
''Ние имаме вътрешни канали за комуникация и, разбира се, информацията
Коментари Харесай

Проф. Гетов пред ФАКТИ: Живеем в достатъчно стрес, няма нужда от показване на мускули

''Ние имаме вътрешни канали за връзка и, несъмнено, информацията беше публикувана измежду всички сътрудници (бел. ред. за митинга в поддръжка на проф. Асена Стоименова). Все отново, членовете на Българския фармацевтичен съюз са 6600, дори малко повече, всеки от тях има достъп до вътрешната, в случай че мога по този начин да кажа, медийна среда на Фармацевтичния съюз. Информацията се популяризира и в обществените мрежи, тъй че няма проблем. Мисля, че всички, които желаят да се осведомят и да бъдат в течение на развиването на събитията, могат да се информират'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ проф. Илко Гетов, който е предходник на упрекнатата от прокуратурата за всяване на суматоха у жителите председателка на Българския фармацевтичен съюз - проф. Асена Стоименова.

''Аз не мога никога да разясня дейностите на прокуратурата, не е моята работа в това, камо ли пък да бъда юрист и бранител на проф. Стоименова, само че ще кажа, че през днешния ден е 31-ия ден от въвеждането на изключителното състояние. Ние преминахме през две етапи. Първата фаза или първата половина на тези 30 дни бяха, в случай че мога да кажа, спешни. Дни, в които хората непринудено търсеха артикули в аптека, имаше лека суматоха, имаше напрежение, в очите на моите сътрудници се четеше боязън, нерешителност, пресилване, изтощеност, то продължава да е по този начин. Във втората половина нещата се поуспокоиха. Доставките се контролираха, защото първоначално имаше много огромно закъснение заради големия размер на доставките, имаше недоволства от сътрудници, които не могат да смогнат с поръчките и доставките, тъй като те по едно и също време би трябвало да търсят за своите пациенти медикаменти, да получават доставката, да я обработват, след което да работят с сътрудниците. А тук в този момент във втория стадий, който е в последните две седмици, нещата се възстановиха.

Но от кое място идва в действителност огромният проблем? Големият проблем идва от това, че моите сътрудници са на първа линия от първия миг на тези събития, че в действителност този един месец беше като стрес тест на системата на лекарствоснабдяването в България, че ние доказахме, че можем да се оправим с цялата тази, в случай че мога да кажа, страховита нервност на хората да се запасят с нужните им артикули, и в същото време не се чу нито една добра дума. Нито един не сподели, не застана да поддържа тези хора, а в действителност тези, които са на първа линия са освен лекарите, освен служителите на реда, освен фармацевтите, просто за всички тези хора, които всекидневно се сблъскват с драмата и с желанието на хората да живеят в по-сигурна среда. В последна сметка, започнаха едни инспекции по аптеките, под лайтмотива далавера, което съгласно мен най-малкото е нелогично в такива времена, тъй като ние всички сме интелигентни хора и знаем какво значи изключително състояние, знаем какво значи Закон за изключителното състояние, надали ли някой би си разрешил да спекулира. Същевременно, никой не отиде да ревизира бензиностанциите за какво не понижават незабавно цената на горивото с 40%, колкото е цената суровия петрол'', изясни проф. Гетов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР