''Като при всеки процес на ферментация на обществото, безусловно има

...
''Като при всеки процес на ферментация на обществото, безусловно има
Коментари Харесай

Арман Бабикян пред ФАКТИ: И Хитлер строеше магистрали. Лицето на мутрата се видя

''Като при всеки развой на ферментация на обществото, абсолютно има неточности, при всички положения има неточности. (б.р. на протеста). Но вижте, грешката на учениците постоянно е простима. Ако ние се учим на народна власт през днешния ден в гражданския смисъл на думата, на узряване на хора, които упорстват и желаят правата си, тъй като те са техни, а властта произтича от тях, а не противоположното. Да се държат като жители в една република, на които им се дават 50 лева, дава им се помощ, дава им се шосе, по-евтин бензин, или ето ви детска градина... Ние сме от страната на плащащите това, ние сме от страната на изискващите да не се краде, ние сме от страната на тези, които желаеме правораздаване. Различна е позицията, в която се намират хората, които са склонни да търпят и тези, които желаят промяната''. Това съобщи пиар специалистът Арман Бабикян пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ . Бабикян, както е известно за всички, е част от така наречен Отровно трио, което провежда митингите против държавното управление и основния прокурор, продължаващи над 60 дни.

''Има една друга категория, която не се осмелява да слезе на площада, не се осмелява да изрази искрено мнението си, тъй като всички знаят, че живеем в тирания. Не се осмеляват да надигнат глас, само че са склонни да презрат тези, които се осмеляват, просто тъй като те не са като тях. И тъй като ето - аз не мога като Стефка Костадинова да скоча 2 метра, и по тази причина би трябвало да седна и да изяснявам по какъв начин Стефка Костадинова скача, но нещо не ми харесва доста екипът, с който се e облякла. А пък цифрата, изписана на гърба ѝ, е малко по по този начин. Този тип мърморковци, които обитават обществените мрежи и публичното пространство, а от време на време дефилират и в медиите, те са ми по-жалки, в сравнение с тези, на които някой е дал 5 лева'', продължи с коментара си за съпътстващото митингите Бабикян.

''Евтините проправителствени имиджмейкъри, или Господ знае какви са, наследници на Гьобелс, взеха решение, че въстанието е въоръжена битка, която би трябвало да се накаже от закона. Не схванаха, че ''възставам'' може да значи и издигане на достолепие. Да, събиране на доста хора на едно място, само че ''възставам'' може да бъде продължено и като ''възстановявам най-сетне държавността'', ''издигам се'', ''вдигам си главата'', ''изправям си кръста''. Гражданинът има потребност от изправяне и гледане на властта очи в очи, а не от приведената поза на молещия, на оцеляващия, на постоянно уплашения да не бъде осъден, ударен, оставено детето му без детска градина или уволнен по политически аргументи. Как се оказахме отново в онази страна, в която органите на страната атакуват предприемачи, тъй като са били на митинг, органите на ред пребиват публицисти от Франс Прес и от други медии, и от български медии, обгазяват и ги въргалят по улицата. Ама ето, в един пай период от 60 дни се видя всичко, всичко лъсна, маските паднаха. Всички неистини на тематика: строя мостове, строя шосенца, разтварям автомагистрали, това кого лъже? И Хитлер строеше автомагистрали. Лицето на мутрата се видя в цялост, в пай интервал от време'', съобщи още Арман Бабикян.

''Вината е наша обща, моя в това число. Аз не изключвам себе си от цифрата на тези, които са отговорни, тъй като ние търпяхме това толкоз време. И не, на нас не ни е отговорен Европейският съюз, нито Съединените щати, нито Марс, нито Русия, нито Китай. Ние търпяхме това толкоз време, ние го допуснахме да се случи, ние пропуснахме този човек от Ъндърграунда да се окаже в Хиперграунда. Кой да ми е отговорен за това? Слушам всевъзможни версии всяка вечер на площада. Ама, Меркел ли го крепи, еди-кой си го крепи. Не, ние го крепим. Ние го разрешихме, ние разрешихме да се крадат нашите пари, нашите 9000 деца да нямат детски градини в София. По дяволите, не Меркел. Защо нашите деца бягат в Западна Европа в границите на Европейския съюз? Защо не бягат в Северна Корея? Очевидно децата ни знаят къде европейските полезности работят. И това явно не е България. Краката на децата ни постоянно сочат вярната посока. Ние непрестанно се бъркаме, че тъмни сили дебнат над казана на българската орис и ровят с пръчка, и ни насочват нанякъде, като че ли ние сме пъпът на света, и сме толкоз значими за целия свят, че всички Велики сили като едно време са се заели с нас и дърпат с конци разнообразни неща. Не, ние сме тези, които допуснахме всичко това. На мен тази виновност ми тежи и аз желая да я изкупя, колкото мога. Защото другояче ще я предам в завещание на децата си. И на внуците си, в случай че живот и здраве имам такива някой ден. И на децата на приятелите ми, на съседите ми. Не желая да им принеса тази виновност, не искам'', безапелационен бе той.

''Борисов първо проспа положителния миг, в който да си тръгне първоначално. Но аз в кадрила от негови съветници не желая да се меся. Такива има задоволително и премного, които се изхранват към шлифера му. Но по този начин или другояче той пропусна този миг. Той е пандизчия в личната си мизерия и боязън сега. Други хора не му дават да си подаде оставката, той от дълго време щеше да си е тръгнал. Той е задоволително остроумен, с цел да знае от кой миг нататък е нездравословно да си на власт. Два пъти го е правил към този момент. Той пропусна този миг, когато самичък трябваше да вземе решение. Оттам нататък, съдружникът му и кръговете към него, не му позволяват да си тръгне. В случая ситуацията е ден година храни. В момента от Борисов може да поискаш всичко. Двамата с вас може да отидем да желаяме електроцентрала и ще я получим. Само и единствено да си мълчим, да вземем за пример.Той е подготвен да даде всичко, с цел да има мир и обич и той да остане още и още, и още, и още. Съдружниците му прелестно знаят, че в този момент е доста рентабилен миг за тях. И да, те не му дават да си тръгне. Да, страхът от загубата на партията му, или на властта, са притеснителни. Но той в никакъв случай не се е тормозил за партията си изключително доста, или за близките. Той се тормози за себе си. Този човек за мен е застрашен от нещо доста по-лошо и доста по-страшно, в сравнение с загубата на избори или загубата на власт от неговата партия. И той се опасява от това освен това, по тази причина не си тръгва'', счита Бабикян.

Според пиар специалиста в ГЕРБ има естествени, грамотни и вменяеми хора, които не са злодеи, само че вървят надолу поради персоналния интерес на водача са и по-едричкия му съучастник.

''Те повтарят 1:1 стъпките на оня, чиито уши разтриваше охранителят Борисов'', означи Арман Бабикян и добави с решителност, че казусът на Борисов не е с президента Румен Радев, а е с българските жители.

''Да, има провокатори, има жители, които споделят, че са измъчвани от сходни частни формирования. Информацията не идва от Отровното трио, тъй като се стремим да споделяме нещата, които сме ревизирали, или за които имаме документи. Какъвто беше въпросът с Дом номер 5 в Бояна, когато извадихме на бял свят местоживеенето на основния прокурор Гешев. Впоследствие се наложи той да дава отговор на това, след това се наложи Министерски съвет да трансферира топката към прокуратурата, след това се наложи Свободна Европа да ревизира това. Гледаме да споделяме неща, за които сме сигурни. А за тези, за които не сме сигурни да задаваме въпроси'', обясни Бабикян.

Представителят на Отровното трио се присмя на полицейските пояснения за провокаторите на 2-ри септември, а по-късно съобщи следното: ''Вижте, това не са служителите на реда, това е Борисов. Лицето на диктатора наподобява като полицейска палка и като насълзените очи на пребитите хора. Така наподобява Борисов. Тази кръв е по неговите ръце. Да, хората към този момент не харесват служителите на реда, тъй като ги малтретират. Ние 60 дни успяхме да удържим митинга кротичък. Ние не сме охранителна компания, ние сме трима души. И все пак тези хора са задоволително интелигентни, пристигнаха и се държаха обичайно. Ние бяхме тези, които правеха живи вериги пред служителите на реда, с цел да не ги удрят.''

Вижте, финалът на Борисов е позорен. Той можеше да си тръгне с повече достолепие въпреки всичко. Можеше да запази малко повече достолепие, освен за себе си, само че и за партията си. Тази партия евентуално ще продължи да съществува и след него. Всички тези хора не са крали, колкото мафията във върха. Те не са оцапани до лактите, колкото мафията на върха. Не можеш, вместо да спасяваш хората, с които твърдиш, че си в една партия, да ги завличаш към дъното. Грозно е. Много'', сподели в умозаключение Арман Бабикян.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР