''Иска да каже, че това са хора, които са се

...
''Иска да каже, че това са хора, които са се
Коментари Харесай

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Изчезването на Пеевски значи, че и Доган е в карантина

''Иска да каже, че това са хора, които са се справили 4 години и са ни довели до тия " огромни триумфи ". Така пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистката Копринка Червенкова отговори на въпроса какво желае да ни каже ГЕРБ с водачите на своите листи, които са най-вече някогашни и сегашни министри на партията.

''Тая хитруша външната министърка ми декларира, че цяла Европа се учила от нас по какъв начин се ръководи рецесия. Такова безсрамие би трябвало да ви кажа, че мъчно се понася. Но и тя е лидерка на листа ", добави Червенкова.

''Този министър на опазването на здравето е доста чудноват човек. Той непрестанно " плаче ". Последният път ''плачеше'' за това, че видите ли на всички места това било ръководене на рецесията, а единствено в България го наричали " безпорядък ". Aми, безпорядък е, несъмнено. Това, което се случва, е безпорядък. Някакви хора седят на едни безкрайни опашки. Казаха, че има първи, втори, трети, четвърти потоци. Къде са тия потоци? Къде са тези възрастни, които трябваше да бъдат ваксинирани, в това число и аз вътре, въпреки че аз към този момент не считам да се подлагам на имунизация, само че това е мой избор? Обаче те са длъжни да се погрижат за мен. Но не се погрижиха!'', разяснява журналистката.

Тя даде своя коментар и за социологията в интерес на ГЕРБ, с която ни заливат всекидневно:

''Има нещо гнило в цялата тази работа. Не ми е ясно по какъв начин внезапно хората осъзнаха какъв брой е значимо да бъдат ръководени от ГЕРБ. Не го разбирам. Това са едни 10 години, в които тази маса, която е гласувала за ГЕРБ - 1 000 000, 1 100 000, които последният път гласоподаваха - това са хора със фамилии. Тези хора всичките са наместени, тук клиентелата е грубо подредена и те не бързат да си сменят статута, те не желаят, тъй като се опасяват, че нищо няма да им дадат, а ще им вземат. Ще им вземат комфорта, ще им вземат може би парите. Аз виждам и при така наречен коментатори - политолози и социолози и всевъзможни такива, които се мотаеха по малките екрани и се чудеха по какъв начин " да вземат завоя ", с цел да се окажат на страната на прогресивните сили, в този момент взимат противоположния завой, освен това много сполучливо, както виждаме ".

''Няма да дадат богатствата (б.р. управляващите). Председателката на Народното събрание беше направила някакво " извънредно " изявление, че те към този момент са спечелили изборите (б.р. ''ГЕРБ са спечелили парламентарните избори''). Но сподели, че оттук насетне тяхната задача ще бъде да се готвят за президентските избори. Така че, за тях това е отминал стадий (б.р. идните парламентарни избори), край, завършено, и в този момент от май нататък потеглят да борят Радев. Ще бъде трудно до есента, доста трудно ще си живеем. Няма край тази работа'', съобщи още журналистката.

Според нея въпреки всичко е рано да се приказва за президентските избори. " По-любопитно е да се види какво ще стане на тези избори. Аз оня ден с огромно любознание следих шоуто, което Слави Трифонов провежда и беше събрал тези, които всичките бяха като погребални сътрудници (б.р. засяга специалистите на " ИТН " ). Така ги беше подредил. Някаква постановка беше направил - три крачки напред, три крачки обратно. По тройки се явяваха, единствено първата група беше четворка, може би с цел да се съобщи, че медицината, опазването на здравето е най-важното в тяхната стратегия. Бяха някакви хора, които стоят, четат аутокюто, не схващат какво четат, ние не разбираме какво те ни четат. Въобще една доста странна работа беше. Отново се упорства за пряк избор на основен прокурор. Как ще стане тая работа? Как? Освен това, в цялата им стратегия - здравната, беше подложен акцент, че ги няма пътеките. Те в общи линии откраднаха много от програмата на Българска социалистическа партия, че всичките тези лечебни заведения в действителност няма да бъдат търговски предприятия. А какво ще бъдат не е ясно. " Грижа за пациента, грижа за пациента ". Това всичките го декларират. В същото време по-късно икономистите приказваха в напълно друга посока. Ей такива едни неуместни конфликти на тези, които обаче популацията не ги лови. И по-добре, че не ги лови, може би ще се тормози, в случай че ги лови'', счита Копринка Червенкова.

''Другото, което се вижда тук, е по какъв начин приплъзват едни символически капитали от един терен на различен. Слави се пробва целия си символически капитал на шоумен да го приплъзне в политиката и счита, че като ги е събрал тези там - 25-30 души, сред които много малко дами, ми направи усещане, и то странни дами, та той се пробва да изтегли символически капитал от дългогодишния си престой на екрана и да го вкара тук. И ще го направи, само че " тя тацанува единствено едно лято ". Толкова ще бъде славата на Трифонов, няма да удържи. Той няма никакъв политически инстикт, никакъв. Нито момчетата към него'', продължи тя по тематиката, касаеща Слави Трифонов и партията му.

Според журналистката не е изключено при огромна своя готовност Движение за права и свободи да измести Слави Трифонов от 3-тото място на изборите.

Тя разяснява и тематиката за отсъствието на Делян Пеевски от листите на Движение за права и свободи:

''Той може би ще си отиде в Дубай. Това, че Пеевски изчезва, значи, че и Доган в действителност " е в карантина вкаран ", някаква. Ние сме си го говорили това с вас, аз съм го казвала и различен път, не играе ролята (б.р. Доган), която му се приписва и която играеше едно време. Просто той е знак и този знак ще го крепят до края на света. Във всички случаи най-малко до изборите ще го крепят. Освен това се говореше, че индивидът, който упорства на наличието на Пеевски в тая партия, е Доган. След като Пеевски изчезва значи и Доган е липсващ. Има една хубава връзка сред двамата ".

Според нея със забиването настрана на Пеевски и Доган в Движение за права и свободи се стремят да изчистят имиджа си и да са по-приемливи за обществото.

По проблема Иван Добчев-Мария Бакалова, Копринка Червенкова отбрани позицията на Иван Добчев за Мария Бакалова. " По-достойно е да отиде да се съблече в списание, в сравнение с да взе участие в тази мръсотия. То е скандално бездарие, скандално. Плюс това, това не е никакъв филм. Това са някакви необразовано направени скечове, които са неприятно вързани, доста неприятно ", сподели журналистката за присъединяване на българската актриса Мария Бакалова във кино лентата " Борат ".

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР