''Аргументираха го по изключително забавен начин (б.р. решението на Апелативния

...
''Аргументираха го по изключително забавен начин (б.р. решението на Апелативния
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов пред ФАКТИ: Това не е правосъдие, а някакъв нашенски нацизъм

''Аргументираха го по извънредно занимателен метод (б.р. решението на Апелативния профилиран углавен съд за присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров). Но това сега няма значение. Всъщност това, което се случи през вчерашния ден, е следното: Апелативният спецсъд анулира напълно присъдата на първоинстанционния съд и на процедура наложи нова присъда за разнообразни неща. Т.е. чистото понижаване на присъдите няма кой знае какво значение като цифрички. Това бе допустимо най-вероятният сюжет, когато видяхме кой състав ще съди Иванчева на Апелативния съд. Беше ясно, че най-вероятно това ще се случи и не ни изненадаха по никакъв начин'' Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Николай Хаджигенов, който пази ползите на наказаната на 8 години дейно някогашна кметица на софийския регион ''Младост'' - Десислава Иванчева.

Припомняме, че през вчерашния ден Апелативният профилиран углавен съд издаде присъдите си за Десислава Иванчева (8 години затвор), заместничката ѝ Биляна Петрова (7 години) и някогашния кмет на ''Младост'' - Петко Дюлгеров (6 години). Тримата бяха наказани за това, че са поискали рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

''Няма защо да се радваме. Значи, първо, това е първото от тези, може би най-големи каузи в последните няколко години, с толкоз доста фрапантни процесуални и всевъзможни нарушавания на закона. Аз желаех цялостно оправдаване и отказ на състава на арбитър Ушев. Естествено, това не се случи. Което също беше предстоящо. Определянето на първи въззивен състав по всички знакови каузи и всички знакови ограничения, с изключение на задачата, която се преследва, т.е. всички да бъдат наказани, всички да бъдат арестувани непременно, е и сигнал, че това дело е под някакъв, не просто необикновен контрол, а под специфичен необикновен контрол, да го назовем по този начин. И се следи от най-високо място, щом поставят ръководителя на Апелативния спецсъд по тези каузи и по тези ограничения. И вие виждате, че там практиката е безусловно константна, няма мърдане от правата линия, която се спуска от държавното управление. Аз ненапразно в пледоарията си съпоставих профилираните органи и делото ''Иванчева'' с аферата ''Драйфус'' и с Народния съд, тъй като това са политически основани органи, те са изключителни по своята правна същина, и резултатът е не неочакван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР