3895.04 тона отпадъци са извозени от Берковица до областното депо

...
3895.04 тона отпадъци са извозени от Берковица до областното депо
Коментари Харесай

Близо 3 900 тона отпадъци са извозени от Берковица до депото в Монтана за изминалата година

3895.04 тона боклуци са извозени от Берковица до регионалното хранилище в Монтана през миналата година, стана ясно от доклада на Общинско дружество "Комунални действия " за миналата година.
Предприятието прави две действия – дава отговор за чистотата, както и за поддържането на зелените площи и дребни ремонтни действия.
Управителят на предприятието инж. Ивайло Димитров, акцентира в отчета си, че хората са с все по-високи условия към качеството на живот и околната среда, което слага пред тях нови отговорности и адекватност в работата.
Дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, неутрализиране на битови боклуци в депа или други уреди, непорочност на териториите за публично прилагане, се реализират във всички селища на общината и се обслужват от 45 служащи.
Започнало е възобновяване на автопарка, само че към момента той е незадоволително осъвременен.
Община Берковица разполага с 605 броя контейнери вид "Бобър ". Кофите за битов боклук са към 3 460 броя. През 2019 година са закупени 348 броя кофи за боклук, които са раздадени на жителите.
44 са пунктовете с контейнери за разделно събиране, които са ситуирани на територията на града. Един път месечно се извозва хартия и пластмаса, а на три месеца един път - стъкло.
Намаляването на извозваното количество битов боклук към депото в Монтана е от най-важните задания, които се слагат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР