38 кучета били изсипани вчера на пътя за връх Перелик

...
38 кучета били изсипани вчера на пътя за връх Перелик
Коментари Харесай

Близо до Смолян бус изсипал 38 кучета, част от са застреляни, други - влачени

38 кучета били изсипани през вчерашния ден на пътя за връх Перелик покрай Смолян. Четириногите са снимани от смолянски юрист да бродят към мястото, на което са свалени. Няколко от тях обаче са убити, други са влачени, евентуално с мотор,.

" На 22.07.2021 г към 15.00 часа е подаден сигнал, че по пътя за връх " Перелик ", землище на община Смолян, са открити шест мъртви безстопанствени кучета и три с травматични увреждания, едно от които е умряло след това, а друго е евтаназирано заради раните си. Местопроизшествието неотложно е било посетено от дежурна оперативна група, която е направила оглед. За изясняване на всички условия и обстоятелства, довели до гибелта на четириногите, е формирано досъдебно произвеждане ", оповестиха през днешния ден от полицията.

" Шест кучета са убити от някого, едното е простреляно в главата, има следи от мотор. Браво, изроди мръсни, направихте ли си душевна ч...я, отпадъци. 12 са прибрани от кастрационния център с помощта на Марияна Неделева. Сега ми се обади мой прочут юрист, че по пътя за връх Перелик, на първата чешма, сутринта бус е изхвърлил близо 20 кучета. Сезиран е зам-кметът на Смолян и полицията. Проблемът е, че няма къде да се приберат тези кучета ", написа Павлина Кръстева във Facebook през вчерашния ден. Тя е постнала и няколко видео записа. Малко по-късно Кръстева прецизира, че кучетата са 38. Сред тях имало четири майки с кутрета.

През деня през вчерашния ден зоодоброволци приканваха смолянчани да дарят храна за скитащите четиринощи. Снощи, когато отишли да ги нахранят, се натъкнали на криминалисти, само че и на трупове.

Гледка на мънички, които скимтят и се гушкат в натрупа на майката, ги разплакала.

По някои от кучетата имало следи от удар, най-вероятно от мотор, други били простреляни и влачени. Кървави дири имало по дълъг сектор от пътя. Зоозащитниците прибрали няколко ранени животни. Наложило се да носят в одеяло едно от тях, поради дълбоките рани от гума, най-вероятно от мотор.  

Призивът на зоодоброволците е в случай че някой има повече информация за убийците на тези животни или на тези, които са ги изхвърлили, да спомагат, с цел да може причинителите да бъдат открити и осъдени.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР