378.17 на 100 хиляди души стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19

...
378.17 на 100 хиляди души стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19
Коментари Харесай

София-град вече не е в тъмночервената COVID-зона

378.17 на 100 хиляди души стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у нас. Картата по този индикатор към този момент е оцветена във всички цветове, указващи броя на инфектираните на 100 хиляди души. София-град излезе от тъмночервената зона /над 500 инфектирани на 100 хиляди души/ и от през днешния ден към този момент е в алено /под 500 инфектирани на 100 хиляди души/. Най-малко са инфектираните по този индикатор в Благоевградска област, която е в зелената зона, оповестяват от Dariknews.bg. В зелено се оцветява и картата на епидемиологичната конюнктура по райони. Четири от общо петте района към този момент са в зеления Етап 1. Само североизточният район към момента е в жълтия Етап 2.
Картата на епидемиологичната конюнктура разделя страната на пет района, като във всеки от тях се следи развиването на пандемията. Сред един от факторите са установяване на стадия, в който се намира даден район, е заетостта на интензивните кревати за заболели с COVID-19.

Според новия План за справяне с COVID-19 точно заетостта на интензивните и леглата за лекуване на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е измежду факторите за налагане на противоепидемични ограничения. Друг фактор, който здравните управляващи наблюдават, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР