Италиански банкер приветства герой, след като хвана малко дете, падащо от балкона на петия етаж

...
37-годишна банкерка от Торино е обявена за герой, след като
Коментари Харесай

37-годишна банкерка от Торино е обявена за герой, след като по чудо хвана италианско малко дете, което падна от балкона на петия етаж на семейството си в събота.

Матиа Агуци каза, че той и приятелката му се разхождали към магазин за хляб в центъра на Торино, Италия, малко преди 11 часа сутринта местно време, когато чул мъж да вика за помощ от апартамент на горния етаж.

„Излязох с приятелката си да купим хляб и чухме писъци от една сграда, която привлече вниманието ни“, каза той пред филиала на CNN Sky24, говорейки пред болницата, където беше лекуван за леки наранявания.

„Чух мъж да крещи, когато видя малкото момиченце, надвесено на перваза. Момиченцето продължаваше да се накланя все повече и повече и се изкачваше по перваза, държеше се само с две ръце, а краката й бяха във въздуха“, каза Агуци.

Той каза, че е извикал, за да привлече вниманието на тригодишното дете, за да я спре да изпълзи по-нататък, но когато разбрал, че тя не го чува, изчислил траекторията й и застанал под нея.

„Започнах да й крещя да стои мирно и да се върне вътре, но тя не чу. Когато я видях да пада, стъпих на пътя, затворих очи и се надявах, че всичко ще е за добро, блокирах я, като смекчих удара и двамата паднахме на земята”, каза той.

„Първоначално не усетих никакви признаци на живот, след това бебето започна да плаче и аз въздъхнах с облекчение“, каза той.

Родителите на момичето излязоха на улицата, след като разбраха какво се е случило, и първите спешни екипи откараха момичето в болница. Той каза, че родителите на момичето са в шок, но момичето е „добре“.

„Изключителен жест“

Кметът на Торино Стефано Ло Русо призова Агуци да бъде почетена.

„Действията на Матиа Агуци, нашият съгражданин, който тази сутрин, като хвана [момичето] в движение, спаси живота на малкото момиченце, паднало от петия етаж, е героичен и изключителен жест“, пише Ло Русо в Публикация във Фейсбук.

Парламентаристът Камила Лаурети също каза, че се надява той да получи национален медал. „Предлагам #MattiaAguzzi, който спаси момиче, паднало от петия етаж, рискувайки собствената си безопасност и вероятно собствения си живот, да бъде награден със Златен медал за гражданска доблест!“ тя написа в публикация в социалната медийна мрежа X, известна преди като Twitter.

Италианският премиер Мелони не призова за официално признание на банкера и вместо това му благодари.

„Историята на малко момиченце, което падна от балкон на петия етаж в сграда в Торино, можеше да се превърне в трагедия. Но благодарение на бързината на Матиа Агуци, който я вижда как пада и я грабва във въздуха, животът й е спасен. Голяма чест и благодарност към този млад герой“, написа тя на X в неделя.

Но банкерът каза, че не е герой. „Не ме наричайте герой. Направих всичко толкова естествено. Не мислех за нищо и се опитах да направя това, което трябваше да се направи“, каза той, преди да се пошегува, че допълнителното тегло му е помогнало. „И във всеки случай вече няма да ми кажат, че е по-добре, ако отслабна малко. Мина добре. Какво повече можем да искаме? Съдбата ни постави там. Шанс, съдба. Доколкото знам, всички сме добре. И това, повярвайте ми, е най-красивото нещо.”

Силите за сигурност на италианските карабинери разследват обстоятелствата около инцидента. CNN се обърна към Агуци за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР