37-годишен полицейски служител е пострадал при обезоръжаване на психично болен

...
37-годишен полицейски служител е пострадал при обезоръжаване на психично болен
Коментари Харесай

Психично болен нападна полицай със сатър в Шумен

37-годишен полицейски чиновник е потърпевш при обезоръжаване на психологично болен мъж в Шумен. Това оповестиха от ОДМВР-Шумен. Малко след 13.00 часа полицейски екип, който бил пратен на сигнал в кв. "Дивдядово " забелязал мъж в несъответстващо положение на бул. "Велики Преслав ", който носи в себе си нож и сатър.

Униформените спрели автомобила, слезли да изяснят обстановката, и да предпазят от вероятно посягане преминаващите жители. След като спрели мъжът хвърлил по предното стъкло на полицейския автомобил сатъра, и го счупил. При рухване хладното оръжие наранило в региона на коляното и ръката 37-годишния служител на реда Димитър Димитров. Агресивният мъж направил многократни опити да нанесе удари с нож по него и по сътрудника му Севдалин Илиев. Психично нестабилният мъж съумял да вземе сатъра и го хвърлил още веднъж по патрулния автомобил. Счупил и задното стъкло. Бил арестуван.

При случая никой с изключение на полицейският чиновник не е потърпевш. Минути по-късно в дежурната част на регионалната дирекция бил признат сигнал от мъж, който съобщил, че сина му, който бил с психологични проблеми напуснал дома им с нож и сатър. По думите му бил рисков и несъответстващ. Преди това се държал нападателно и към брачната половинка му.

Задържаният 30-годишен Д.М. се оказал синът, за който е получен сигналът. Откаран е с екип на ЦСМП в болничното заведение. След консулт с психиатър е настанен за лекуване в ДПБ-Царев брод. В МБАЛ-Шумен за обзор са откарани двамата полицейски чиновници. Раните в региона на коляното и ръката на служител на реда Димитров са обработени, изчакват се резултати от рентгена. На място се прави оглед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР