37-годишен мъж е бил осъден условно, след като е изпразнил

...
37-годишен мъж е бил осъден условно, след като е изпразнил
Коментари Харесай

Мъж е с условна присъда, след като е източил дебитната карта на пенсионерка в Монтана

37-годишен мъж е бил наказан условно , откакто е изпразнил дебитната карта на пенсионерка в Монтана. Окръжният съд в града го е санкционирал с 1 година и 6 месеца затвор, които се отсрочват с 3 години изпитателен период .

Според документите по делото сред 20 октомври и 8 ноември предходната година 37-годишният Б. Л. У. е употребявал дебитната карта на 84-годишната Н. К. П. , като без знанието й, е направил 25 преводи и е изтеглил от сметката на пенсионерката 6780 лв. .

Според събраните по делото доказателства в дните преди противозаконните преводи старата жена сама е предоставила дебитната си карта и ПИН кода й на подсъдимия, който познавала, с цел да изтегли сума, която тя му дължала за закупени от него дърва за огрев . Той от своя страна забелязал, че в сметката има огромна сума, подменил картата и в продължение на 18 дни я изпразнил.

Когато открила неналичието на парите, пенсионерката подала сигнал за закононарушението . Полицията почнала следствие , разкрила причинителя и е образувала против него досъдебно произвеждане.

Пред съда Б. Л. У. признал напълно обстоятелствата и събитията в обвинителния акт против него и съобщи, че желае делото да се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване без да се събират нови доказателства в правосъдната фаза.

Като взе поради многочислените смекчаващи виновността на подсъдимия доказателства – чистото му правосъдно минало, признаването на виновността, върната преди започването на делото част от сумата – 3000 лв. на потърпевшата, съдът е признал 37-годишния гражданин на Вълчедръм , с главно обучение, неосъждан – за отговорен и е произнесъл присъда от 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “, които е отсрочил с 3 години изпитателен период.

Съдът е осъдил Б. Л. У. да заплати на дамата останалата част от нанесената й вреда – 3780 лв. дружно с лихвата , считано от 20 октомври 2022 година до окончателното им погашение.

Съдебното решение предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред въззивна инстанция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР