37-годишен американец откри два пъти последователно стрелба срещу хора, уби

...
37-годишен американец откри два пъти последователно стрелба срещу хора, уби
Коментари Харесай

Американец отри два пъти стрелба по хора в два щата

37-годишен американец откри два пъти поредно пукотевица против хора, умъртви трима души и рани още двама, оповестиха организациите.

Властите оповестиха за търсене създателя на нападенията Рейди Лабиб Принс като „ въоръжен и рисков “ и късно нощес го заловиха.

Той почнал да стреля първо в пространствата на бизнеспарк в Еджууд, в Североизточен Мериленд. Три от жертвите му са мъртви, двама са тежко ранени. След това избягал с колата си и още веднъж стрелял по един човек в прилежащия Делауеър. Няма данни за жертви при второто нахлуване.

Засега претекстовете на килъра са незнайни, заяви шерифът на Мериленд. Изглежда, че офанзивата е била ориентирана против чиновници на компанията. Мъжът бил нает да работи там преди към четири месеца и през вчерашния ден трябвало да е на работа. По данни на управляващите имал полицейско досие и стрелял единствено с едно оръжие.

На мястото е имало много хора с изключение на петте жертви. По думите на шерифа, в случай че мъжът беше стрелял по тях, жертвите са щели да бъдат доста повече.

„ Всички жертви и обвиненият са се познавали “, съобщи полицията в Уилмингтън, Делауеър. Стрелецът живеел там дружно със фамилията си.

През деня федералната полиция (ФБР) и федералната Агенция по алкохола, тютюна и огнестрелните оръжия започнаха търсене на нападателя.

Първата пукотевица, в Еджууд, е била до мястото на фотосите на сериала „ Къща от карти “ и през целия ден регионът бе блокиран от полиция, написа сп. Variety. Временно бяха затворени и учебните заведения наоколо до сцената на закононарушението.

Часове по-късно управляващите задържаха стрелеца Принс в Делауеър, заяви в Twitter шерифът на окръг Харфърд.

Няма данни за връзки на Принс с терористични групировки, само че и след ареста му остават незнайни претекстовете за двете стрелби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР