36% от българите са против ваксините срещу коронавирус, 33% ги

...
36% от българите са против ваксините срещу коронавирус, 33% ги
Коментари Харесай

44% от българите предпочитат да добият имунитет след преболедуване, 22% - след ваксиниране

36% от българите са срещу имунизациите против ковид , 33% ги поддържат, а 29% са неутрални по тематиката, оповестиха от Института по философия и социология към Българска академия на науките, базирайки се на резултати от национално представително проучване, извършено в средата на предходната година измежду над 1150 пълнолетни жители.

За придобиване на имунитет против COVID-19 44% от българите избират разновидността преболедуване, а 22 % държат на имунизиране .

62 на 100 считат, че по време на тежки епидемии държавното управление би трябвало да има право да прекратява наложителното обучение и да затваря учебни заведения и детски градини.

Изискването за носене на маски в сходни условия се поддържа от три четвърти от българите , а затварянето на бизнеси и работни места - от 56 % от популацията.

44 на 100 от хората утвърждават концепцията да бъде употребявано цифрово наблюдаване посредством мобилен телефон, с цел да се наблюдава дали инфектираните с Covid съблюдават режима на изолираност.

В изискванията на пандемия при 34 на 100 от българите доверието в опазването на здравето е намаляло , а при 28 % се е повишило, сочат още данните от проучването, извършено редом в България и в още 50 страни на 5 континента.

У нас изследването се финансира в границите на Националната пътна карта за развиване на научна инфраструктура и е дело на екип от социолози и икономисти - от УНСС, Института по философия и социология към Българска академия на науките, Българската социологическа асоциация и от Съюза на икономистите в България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР