36-ият ден на протести започна с обсада и завършва с

...
36-ият ден на протести започна с обсада и завършва с
Коментари Харесай

36-ти ден на протести в страната

36-ият ден на митинги стартира с блокада и приключва с обичайните шествия и блокади в огромните градове на страната, предава

Три кръстовища в София остават блокирани, а стачкуващи още веднъж се събират в " триъгълника на властта ". Исканията на протестиращите са непроменени - оставките на държавното управление и на основния прокурор.

Освен тях, недоволстващите желаят отдалечено и машинно гласоподаване, както привикване на Велико национално заседание за промени в Конституцията. Палатковите лагери остават на пл. „ Независимост ”, „ Орлов мост ”, както и на СУ.

По-късно се чака стачкуващите да тръгнат и на обичайното си шествие, което нормално завършва на „ Орлов мост ” . Рано през днешния ден сутринта протестиращи се събраха пред служебния вход на Народното събрание и извършиха своята закана - до момента в който идваха на работа, депутатите бяха замервания с яйца и домати.

Беше обстрелвана и постройката на Народното събрание. Сутрешната протестна акция мина без напрежение, не се стигна и до произшествия. Една част от протестиращите обаче насочиха вербална експанзия против публицист.

Свиканото от опозицията съвещание на Народното събрание се провали поради липса на кворум. Яйца и домати полетяха към постройката, до момента в който вътре депутатите опитваха да се съберат, с цел да обсъдят актуализация на бюджета и да изслушат министър-председателя и вътрешния министър.

Стигна се и до напрежение. Активисти на „ Да, България ” желаеха да стигнат още по-близо, до самия вход на Народното събрание. На финала се стигна до експанзия. Протестиращи нападнаха репортерката на ПИК Ива Николова по време онлайн лъчение. Заради обстрела с яйце, се наложи да бъде обградена от полиция.

„ Проваленото съвещание на Народното събрание е следващият нерешителен ход от страна на ГЕРБ и ръководещите. Освен боязън, нищо друго не се чете в него ”, разяснява една от протестиращите.

„ Как за се събере кворум, като Бойко не желае да дава оставка, а в това време го е боязън да се яви пред народните представители, които ще му зададат доста неуместни въпроси ”, разяснява различен от стачкуващите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР