36-годишният Константинос Момцис от Лерин е затрупаният от лавина и

...
36-годишният Константинос Момцис от Лерин е затрупаният от лавина и
Коментари Харесай

Загиналият гръцки скиор в Боровец – инструктор и любител на екстремните спортове

36-годишният Константинос Момцис от Лерин е затрупаният от лавина и по-късно открит мъртъв гръцки скиор в Боровец. Медиите в южната ни съседка го разказват като фен на зимните спортове, постоянно пътувал в Гърция и чужбина.

Бил е ски инструктор, планински катерач и разпален фен на рисковите спортове.

От Инстаграм профила на Константинос се схваща, че той постоянно пътува и обича планината.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – София след питане от Българска телеграфна агенция са удостоверили, че умрелият е роден през 1988 година и е жител на Република Гърция.

Оттам показаха, че тялото е изпратено за аутопсия. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което е под надзора на Софийската окръжна прокуратура.

Припомняме, че през вчерашния ден към 14:10 часа бе подаден сигнал за покрит от лавина екскурзиант в региона на Маркуджик 3 в курортен комплекс „ Боровец “. Туристът бе открит към 19:30 часа под сняг с дълбочина към 1,60 см. Затрупаните туристи са били трима, двама от тях са си помогнали да излязат от лавината. По-късно началникът на Планинската избавителна работа в Боровец Ангел Керкелев заяви, че те сами са провокирали лавината, като са минали там, където снегът не е бил постоянен.

Другите двама туристи са добре.

От Планинската избавителна работа поучават туристите да съблюдават зимната маркировка и да употребяват лавинна екипировка. Температурите в планините са негативни. Времето е облачно и безшумно. На места има слаб снеговалеж. Във високите елементи на планините видимостта е понижена и изискванията за туризъм не са доста положителни./Tribune.bg

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР