36-годишният Калин Карапачов е младият мъж, който почина в Бургас

...
36-годишният Калин Карапачов е младият мъж, който почина в Бургас
Коментари Харесай

Проговори майката на Калин, издъхнал от К-19, след като обикалял с часове болниците в Бургас

36-годишният Калин Карапачов е младият мъж, който умря в Бургас след дълго разкарване сред няколко лечебни заведения. Бил с диагноза двустранна пневмония, само че след гибелта му се оказал и с ковид.



Пациентът е препращан към няколко лечебни заведения и с часове е чакал да бъде признат, а когато това най-сетне станало, към този момент било късно и не съумели да го спасят.

Той в началото се лекувал в дома си в Обзор. В средата на предходната седмица обаче положението му се влошило внезапно - почнал да диша мъчно и извикали кола за спешна помощ. Майката на Калин описа, че близо час от Спешна помощ не пристигнали, за това фамилията употребило личен превоз.



"Като дойдохме тук отидохме напряко при персоналната лекарка. Той към този момент беше съвсем посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му оказват помощ. Сложиха му незабавно венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон. Подадоха ни документи, с цел да създадем фотография ", сподели Гинка Карапачова, майка на пациента.

След фотографията станало ясно, че Калин е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното поделение на Бургаската болница.

"В приемна има една здравна сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя даже не му погледна документите. Направи му единствено премерване на наличието на кислорода кръвта и то в колата, тъй като той нямаше по какъв начин да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБА ", споделя Гинка Карапачова.

Младият мъж е пристигнал до тук, до Спешното поделение на държавната болница. От лечебното заведение обаче ни обясниха, че не са приели пациента за лекуване, защото от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония.

Направен му е и бърз тест за ковид, който бил негативен. За това пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лекуване. От управлението на здравното заведение ще ревизират случая, само че се оплакаха от сериозна липса на кревати за пациенти.

"За страдание, нашите кревати бяха заети за Коронавирус и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора ", изясни доктор Евелина Трошанова, шеф на Белодробна болница - Бургас.

След 4 часа очакване мъжът бил признат за лекуване в болничното заведение в комплекс „ Меден рудник ", където умрял.

"Но просто е бил доста късно. Това време, този през целия ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи ", сподели Гинка Карапачова.

А след гибелта на Калин, фамилията му научило, че след трети тест за COVID-19, тестът му била позитивна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР