3500 души са излезли на протест в Париж. Според информация

...
3500 души са излезли на протест в Париж. Според информация
Коментари Харесай

Поредна нощ на сблъсъци във Франция frognews.bg

3500 души са излезли на митинг в Париж. Според информация на френското Министерство на вътрешните работи единадесет души са били арестувани след демонстрациите. Стотици пък са се събрали в Льо Ман пред горяща статуя, илюстрираща противоречивия парламентарен член 40:3. Подобен митинг имаше и в рефектура Сарт. 

 

Сблъсъци сред полицията и към 250 протестиращи имаше и в Лил. На митинга са били най-вече младежи, изгорили няколко кофи за отпадък. По полицията са мятани павета. Протестиращите са създали опит да пресечен и фестивала Series Mania. Свидетели на място стачкуващите са се пробвали да вдигнат охранителните бариери и са попречили на шоуто, до момента в който американската актриса Марша Крос е дефилирала на аления килим. Звездата е леко потърпевша.

 

На фона на бурното неодобрение обаче Еманюел Макрон и държавното управление му не отстъпват от пенсионната промяна, а в противен случай. Френският президент събра министрите си на среща в Елисейския замък в опит да ги сплоти, откакто кабинетът оцеля два вота на съмнение.

 

" Използването на конституцията за пробутване на промяна постоянно е положително нещо, в случай че желаеме да почитаме нашите институции “, съобщи президентът.

В момента френският президент се пробва да върне самодейността в ръцете на държавното управление с нови промени през идващите седмици. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР