350 000 лв. са отделила Столична община за традиционната си

...
350 000 лв. са отделила Столична община за традиционната си
Коментари Харесай

7058 жени в София са минали на профилактични прегледи за рак на гърдата

350 000 лева са отделила Столична община за обичайна си скринингова стратегия за рак на млечната жлеза, сочат данни на Столична община. По нея са работили АГ Света София, Първа, Четвърта и Пета градска болница, Специализираната болница по онкология, ВМА и Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести.

Изводите демонстрират, че в тези лечебни заведения 7058 дами от София са минали на профилактични прегледи. Ефективността от скрининговата стратегия е 64,38%. Освен диагностицирани дами с подлата диагноза са открити и такива с доброкачествени болести на гърдата, които подлежат на наблюдаване и лекуване.

През 2018 година целевата група на програмата са били и личен състав от комплекси за детско хранене, детски градини и ясли на територията на Столична община, а общият им брой е към 5000.

Освен за рак на млечната жлеза през 2018 година Столична община има още няколко нови стратегии. Една от тях е скринингово проучване на щитовидната жлеза на педагогическия личен състав на възраст от 25 до 45 година в общинските учебни заведения и детски градини. Предвидените средства са 250 000 лева

Другата стратегия е за за проучване на рак на простатата, която обгръща личния състав на общинските транспортни сдружения и на общинските просветителни институти в Столична община. За нея са отделени 300 000 лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР