35 руски наемници от армията Вагнер са убити в Либия,

...
35 руски наемници от армията Вагнер са убити в Либия,
Коментари Харесай

Над 30 руски наемници са загинали при атака в Либия

35 съветски наемници от армията " Вагнер " са убити в Либия , оповестява " БЛИЦ ", базирайки се на " The Times ". Те пазят бунтовния военачалник Халифа Хафтар. А той е съперник на интернационално приетото държавно управление. Масовата офанзива, при която са починали военните, се е случила още през предишния месец. Данни за това обаче са оповестени едвам през вчерашния ден. 35-тимата бойци са били убити, когато силите на приетото то Организация на обединените нации държавно управление в Триполи са подхванали въздушна офанзива против позициите на размирниците. Хафтар бе и измежду висшите военни на режима на Моамар Кадафи. Войниците от армията " Вагнер ", които водят война на негова страна, се управлява от предприемача Евгений Пригожин, доближен до съветския президент Владимир Путин.
Известно за " помощника " на съветския държавен глава е, че го назовават " готвачът на Путин ". Прякорът му е основан поради договорите с Кремъл за доставка на храна. Пред английското издание източник от държавното управление във Англия е оповестил, че в Либия има стотици съветски наемници, които обезпечават артилерия на Хафтар. Освен това, дават и безпилотни летателни апарати и провеждат логистиката. Според " The Times " повода, заради която съветските наемници водят война на страната на Хафтар, е заричане на Кремъл, че ще бъде осъществен надзор върху либийския нефт и върху други естествени запаси, само че цената на " услугата " е военна поддръжка.
Изданието твърди, че Кремъл прибягва до прилагане на бойци от частната войска за да може публично да отхвърля присъединяване си в тези военни спорове и с цел да " понижи " броя на формалните жертви. " The Times " напомня, че съветските наемници от армията " Вагнер " вземат участие във военни дейности също и в Източна Украйна и Сирия. Междувременно, съветската страна е безапелационна, че не се намесва по никакъв метод с военна мощ в събитията в Либия. От своя страна, либийски военнослужещи са популяризирали видео, в което се демонстрират разрушени позиции с разпилени персонални движимости на съветски наемници. На видеото е снимана и банкова карта на името на Вадим Бекшенев, който е бил пълководец на един от отрядите от " Вагнер ". А руснаците, които са били ранени при въздушната офанзива, са превозени за лекуване в Русия. Твърди се, че измежду тях е и Александър Кузнецов. През 2016 година той получи премия персонално от Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР