35% от активите на ПФК “Левски вече са в ръцете

...
35% от активите на ПФК “Левски вече са в ръцете
Коментари Харесай

Сираков: ”Златният дъжд” на Герена приключи. 35% от активите - в ръцете на Тити Папазов

35% от активите на ПФК “Левски ” към този момент са в ръцете на Константин Папазов. Мажоритарният дял от 51% остават в новия мажоритарен притежател на “сините ” Наско Сираков.
Това разгласи самият Сираков пред публицисти.

Бъдещето в ръцете на футболния тим бе заложено на карта, а голмайстор №1 от остарялата генерация показа своите проекти за спасяването на ПФК “Левски”. Акциите бяха джиросани на Сираков от Васил Божков и Георги Попов след разтърсващи кавги, при които активите в началото получи премиера Бойко Борисов.

Финансовото положение на футболния клуб е в сериозна точка, откакто главният му спонсор в лицето на “Националната лотария” прекрати активност. Дълговете на клуба сега са близо 24 милиона лв., разкри голмайстор номер 1 в историята на клуба на първата си конференция като притежател на " Левски ". Той посочи, че в клубната каса има към 100 000 лева

Клубът е постигнал сделка със строителната компания " Главболгарстрой " за отговорностите, които са близо 4 милиона. Фирмата ще приключи делото против " сините " и е сложила подписа си под контракт, с който " Левски " се задължава да изплати дълга си след 5 години.

Дълговете са както следва:

Заеми и главници - 11 млн. лева
" Главболгарстрой " - 3,8 млн. лева
Национална агенция за приходите по съглашение - 4,4 млн. лева
Национална агенция за приходите настоящи - 714 хиляди лева
Трансфери - 606 хиляди лева
Комисиони - 130 хиляди лева
Договори на играчи - 270 хиляди лева
Екипировка - 130 хиляди лева
Текущи разноски - 50 хиляди лева
Данъци и такси - 963 хиляди лева

Общо - 23 948 000 лева

В Надзорния съвет на клуба влизат френски организации, чиито представители към момента не са ясни. По думите на Сираков те сами ще излъчат членовете си.

" Златният дъжд и финансовият оазис на " Герена " завършват ", безапелационен е притежателят.

" Не се връщам, с цел да давам обещание трофеи и купи. Първо би трябвало да сме правилни и да се опитаме не да харчим повече, в сравнение с изкарваме, а с това, което изкарваме, да погасяваме част от тези отговорности. Апелирам всеки един, който е на работа тук, да прояви малко почитание към институцията " Левски ". Когато е имало пари, всичко е било плащано на секундата. Сега би трябвало да стиснем зъби и да затегнем коланите”, отсече още Сираков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР