35 клуба от подписката на Димитър Бербатов за искане на

...
35 клуба от подписката на Димитър Бербатов за искане на
Коментари Харесай

БФС отряза Бербатов за извънреден конгрес, откри нередности в подписката му |

35 клуба от подписката на Димитър Бербатов за искане на ексклузивен конгрес на БФС се оказаха с нередовна документи или пропуски при регистрацията, разгласи през днешния ден изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов след края на съвещанието на Изпълнителния комитет, представен от Българска телеграфна агенция.

Така оставащите 156 са по-малко от една трета от всичките 531 клуба-членове на Футболния съяз. Наличието на по-малко от една трета от дейните клубове значи, че няма съображение да се насрочи ексклузивен конгрес.

Борислав Попов разгласи, че е прегледана от Комисията по подписката над 900 страници документи.

Бербатов беше събрал по време на визитите си по страната 191 клуба. Но през днешния ден се оказа, че 35 подписа и документи и не е в условията на Закона и Устава на БФС, както и съгласно техните Устави. Остават 156 са подписали са подписали това искане. Не е налице нужния най-малко от една трета от членовете на клубове, посочи Попов.

В рамките на последните 7 дни бяха прегледани както желанията на 150-те клуба за искане на ексклузивен конгрес, по този начин и настояването на над 330 клуба, които желаят да се организира постоянен конгрес.

С оглед на тези две претенции, през днешния ден изпълнителният комитет на БФС реши идващият постоянен конгрес да се организира на 18 март 2022-а година, което е към 20 дни след приключването на мандата. Имаме това право, то не е в нарушаване на закона, разгласи президентът на БФС Борислав Михайлов.

След това шефът на българския футбол разгласи и дневният ред на Редовния конгрес на 18-и март следващата година, който също е гласуван от днешния Изпълком. Той включва следните точки:

1. разглеждане на тъжби до Конгреса
2. Отчет на Изпълнителния комитет на БФС за интервала 2018-2022 година
3. стратегия за развиването на футбола в България за интервала 2022-2026 година
4. изключване на членове, които не развиват активност, и приемане на нови клубове в редиците на БФС
5. изменение и допълнение на нормативните документи
6. гласоподаване на бюджета за интервала 2022-2026 след прочитане на плана за бюджет
7. освобождение от служба на президента на БФС и на членовете на Изпълнителния комитет
8. Избор на нов президент и изпълнителен комитет за интервала 2022-2026
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР