35- годишният Явор Ангелов от Перник продава цветята си, за

...
35- годишният Явор Ангелов от Перник продава цветята си, за
Коментари Харесай

Мъж от Перник продава цветята си, за да събере средства за трансплантация

35- годишният Явор Ангелов от Перник продава цветята си, с цел да събере средства за бъбречна трансплантация в Турция. Нужни са 180 000 лв., събрани са към този момент 30 000. " Всичко стартира през 2001 година Болестта е подла, лиши ми най-хубавите юношески години... Майка ми ми даде бъбрек, направихме трансплантация, която беше сполучлива 13 години. Преди 3 години обаче нещата се утежниха, бъбрекът беше отритнат и още веднъж съм на хемодиализа ", описа мъжът.
 
Няма различен съчетаем член на неговото семейство, който да може да му подари бъбрек. Затова и Явор би трябвало да събере и огромната сума, с цел да се лекува. " Правим всевъзможни начинания. Аз и моята майка сме фенове на цветя. Продаваме ги в специфична група, оказват помощ ни и наши другари ", добавя той.
 
На въпрос за какво няма да се лекува в България, а в Турция, Явор отговори по този начин: " Имам едни антитела, които организмът ми е построил. В България са закупени две машини, с които антителата се почистват. Има подготвени експерти, само че процедури не се вършат, тъй като министерството е поставило някакви разпореждания, които не разрешават на машините да се употребяват. Това е доста тъпо ".
 
Всеки, който желае да помогне на мъжа, може да посети групата във фейсбук, където благотворително се продават цветя - Благотворителен базар за Явор Ангелов.
 
Дарителска сметка:
 
ОББ - АД, клон Перник
IBAN: BG56UBBS80021057432140
BIC: UBBSBGSF
ЯВОР ПЕТРОВ АНГЕЛОВ - ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА БЕЗ КОМИСИОННИ АКО ВНАСЯТЕ ДИРЕКТНО В ОББ
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР