35-годишният Илко Захариев, който е установен като Червения пират и

...
35-годишният Илко Захариев, който е установен като Червения пират и
Коментари Харесай

МВР: Червения пират е посещавал места със свободен интернет и оттам е изпращал заплахите

35-годишният Илко Захариев, който е открит като " Червения корсар " и води бездомнически метод на живот, е заплашвал доста политици и предприемачи, споделиха на брифинг пред медиите от Министерство на вътрешните работи.

" Проведохме сложно дейности и установихме местата, които той посещава. Там има свободен интернет, който той употребява и точно оттова е отправял заканите. Вчера имахме данни по отношение на неговото придвижване и предвид на това сътрудниците от бранш " Издирване " започнаха дейности. Около 20:30 ч. имаше добър резултат и той беше арестуван в региона на гробищен парк " Бояна ", като не оказа опозиция. Установихме доказателства, които са относими към осъществените от него закононарушения ", сподели пред медиите ст. комисар Атанас Илков.

" Нямаме подозрения, че точно той седи зад тези злонамерени закани ", добави още той.

" Открити са два мобилни апарата и чрез тях той е правил тези закани. На тях е намерено, че има 12-15 пощенски имейла, от които е изпращал закани към шефа на Национална агенция за приходите, арбитър Цариградска, Мария Габриел, министрите Тодор Тагарев и Галин Цоков, както на компании, предприемачи и даже към Мол. Разпратил е стотици закани ", сподели още ст. комисар Илков.

Относно профила на 35-годишния Илко Захариев от Министерство на вътрешните работи прецизираха:

" Той живее самичък, води клошарски метод на живот. Непосредствено след неговото задържане, е направил и признания за тези действия ". 

" Не може да ни изясни за какво го е направил. Той страда от несъмнено психологично заболяване, което към сегашния миг не е открито и точна диагноза няма. Избира хората, на които да изпраща закани. Той следи интензивно процесите в страната и това му е един от ориентирите към кои персони и да изпрати заканите ", сподели още ст. комисар Илков.

От Министерство на вътрешните работи не можаха да обяснят, на този стадий, по какъв начин мъжът е намирал пари и е плащал сметките си за двата телефона, та било те и посредством предплатени карти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР