35-годишна жена от Столипиново е задържана, след като нападна гинеколожка

...
35-годишна жена от Столипиново е задържана, след като нападна гинеколожка
Коментари Харесай

Агресия: 35-годишна преби гинеколожка

35-годишна жена от „ Столипиново ” е арестувана, откакто атакува гинеколожка и акушерка от ДКЦ „ Изгрев ”. Инцидентът е станал към 11 часа през вчерашния ден, когато чиновници на Шесто районно управление (на МВР) се отзовали на сигнал за зародилия спор в локалната поликлиника, оповестиха от полицията. На място униформените изяснили, че нападателката е нахлула ненадейно в АГ-кабинета, а повода за това е проблем с нейна родственица, чиято бременност е следена от лекарския екип.

Срещу дамата е формирано бързо произвеждане по член 131, ал.2 от Наказателен кодекс. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

По информация на „ Марица ” до казуса се е стигнало, откакто при обзор на жена в напреднала бременност се оказало, че плодът в утробата й е умрял. На ехограф в АГ- отделението на МБАЛ „ Св. Мина ” на ул. „ Весела ” докторите открили, че няма сърдечна активност на бебето и пратили бременната в УМБЛ „ Св. Георги ”.

По-късно майка й връхлетяла в кварталното ДКЦ дружно с група от още десетина дами. Нахлула в гинекологичния кабинет и се нахвърлила върху лекарката и акушерката, които са проследявали бременността. Докторката е ударена по главата и вследствие на удара се свлякла на земята и за малко изгубила схващане. Въпреки настояването на пристигналите служители на реда да бъде превозена до болница, лекарката е отказала и се е подписала, че не желае здравна помощ.

Колегите й са обезпокоени, защото през днешния ден от сутринта тя не дава отговор на мобилния си телефон и никой не може да се свърже с нея. Няма връзка и с акушерката, която е била по заменяне и в деня на случая за първи път е била на работа в кабинета в ДКЦ „ Изгрев ”. Тя също е отнесла няколко удара.

Пострадалата лекарка е с дълготраен опит и се употребява с положително име в гилдията.

Управителят на ДКЦ „ Изгрев ” доктор Живко Димитров не бе открит за коментар, така сега бил в частния си кабинет. Главната сестра успокои, че екипът е на работа, въпреки и обезпокоен от случая. Тя удостовери, че все още няма връзка с потърпевшите лекарка и акушерка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР