34 са рисковите за наводнение зони в Черноморския регион, съобщи

...
34 са рисковите за наводнение зони в Черноморския регион, съобщи
Коментари Харесай

34 са рисковите за наводнение зони в Черноморския регион

34 са рисковите за наводняване зони в Черноморския район, заяви Българска национална телевизия. Те са открити след осъществен разбор и вписани в Актуализирания проект за ръководство на риска от наводнения. Същият се изготвя от експерти на Басейновата дирекция във Варна

Наводненията в Черноморския район са постоянно срещано събитие. Те водят до съществени материални вреди, а от време на време и до почтени жертви. В доста случаи на стихията се противодейства мъчно, споделят специалисти.

Директорът на Басейнова дирекция - Черноморски район Явор Димитров даде за образец водното злополучие в Царево. Според него макар следената суша тези феномени са извънредно сложни за отбягване.

Черноморието е регион заплашен както от речни, по този начин и от морски наводнения. Шефът на дирекцията акцентира, че аргументи за явленията са, както измененията в климата сериозна, по този начин и поройните дъждове.

По думите му съществуването на реки с дребни водосбори в региона основава сериозна опасност от проливен темперамент.

Въпреки това данните демонстрират, че през последните годините регионите с евентуален риск от наводнения е намалял.

Експерти удостоверяват, че, в случай че инфраструктурата се поддържа добре и постоянно се почистват коритата няма да има наводнения.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР