34-годишният Габриел Атал е назначен за министър-председател на Франция, съобщи

...
34-годишният Габриел Атал е назначен за министър-председател на Франция, съобщи
Коментари Харесай

Габриел Атал - най-младият премиер на Франция

34-годишният Габриел Атал е назначен за министър-председател на Франция, заяви Reuters.

Атал е най-младият министър председател на страната и първият с приета хомосексуална ориентировка.

Към момента е министър на образованието и макар относително дребното опит, който има обаче, Атал се утвърди като един от най-обещаващите министри на Емануел Макрон. Неговото име стана известно като беше представител на кабинета по време на пандемията от COVID-19.

" Габриел Атал е най-хубавата карта, която президентът може да изиграе ", съобщи социологът Жером Фурке в свое телевизионно изявление.

Този ход никога няма до докара до фрапантна политическа смяна, отбелязва осведомителната организация.

Припомняме, че досегашният френски министър председател Елизабет Борн подаде оставка през вчерашния ден. Като претекстове тя уточни, че президентът Емануел Макрон се пробва да даде нов подтик на втория си мандат преди изборите за Европейски парламент и Олимпийските игри в Париж това лято, предава Ройтерс.

Макрон не уточни незабавно нейния правоприемник. Смяната на министър-председателя идва след година, белязана от политически рецесии, провокирани от оспорваните промени на пенсионната система и имиграционните закони.

Смяната на министър-председателя, както и други рокади в държавното управление бяха предстоящи, защото споре социологическите изследвания партията на Макрон изостава от изостава от крайнодесния водач Марин льо Пен с към осем до 10 пункта преди вота през юни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР