34-годишен таксиметров шофьор почина след сбиване, възникнало заради лека катастрофа

...
34-годишен таксиметров шофьор почина след сбиване, възникнало заради лека катастрофа
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор издъхна след побой в София, негови колеги блокираха Орлов мост

34-годишен таксиметров водач умря след сборичкване, зародило поради лека злополука в София в събота вечерта.

Инцидентът станал на кръстовището на дребните улички " Рибен буквар " и " Хъшове " в ж.к. " Разсадника " - тъкмо пред Първа АГ болница " Св. София " (бивша " Тина Киркова " ).

По информация на БНР мъжът е влезнал в спор с различен лидер, на 23 години, с който са чукнали леко колите си и се е стигнало до сборичкване. Българска национална телевизия Съобщава, че 23-годишният мъж е престъпно проявен за шофиране след приложимост на алкохол, както и за амфетамини.

Според " Труд ", който се базира на очевидци, кола, карана от младо момиче, навлязла в еднопосочна улица. Отсреща, в нарушаване, се задал таксиметров автомобил. Спътникът на шофьорката подканил таксиметровия водач да даде обратно, тъй като улицата е еднопосочна. Стигнало се до спречкване, което прераснало в замяна на удари. В един миг двамата спрели багра. Таксиметровият водач обаче се обадил на сътрудници и другари. Пристигналото " подкрепление " се нахвърлило на пасажера от другата кола. Намесили се странични очевидци и съумели да прекратят мелето. Изненадващо обаче водачът на таксито се строполил на земята.

Пристигнали медици и му правили сърдечен масаж. Изясняват се аргументите за гибелта на таксиметровия лидер. Полицията е задържала другия участник в сбиването - мъж на 23 години.

На митинг

След случая таксиметрови водачи блокираха Орлов мост, съобщи БНР. В знак на митинг и с искане Министерство на вътрешните работи да си прави работата водачите стачкуваха по-рано и пред Трето районно ръководство на полицията в столицата. От Националния таксиметров профсъюз не посочат тъкмо по кое време кръстовището на Орлов мост ще бъде освободено и придвижването ще бъде възобновено. Очаква се към таксиметровите водачи да се причислят техни сътрудници от страната.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров профсъюз, съобщи пред БНР, че към 4:30 ч. ситуацията на Орлов мост е спокойна. " Около 60-70 коли сме, като все още имаме информация, че от Пловдив пътуват насам сътрудници, които ще ни поддържат. Качили сме го по нашите " Facebook " групи. Най-вероятно се чака, че може би ще тръгнат и от други градове - Търново, Ямбол. Имаме три съдружни организации, с които работим дружно и като има случай някъде, тръгваме от всички краища на България. Просто това сега е един импровизиран митинг, който е в памет на сътрудника. Докато можем, ще сме тук ", сподели той.

По думите му полицията е доброжелателна към протестиращите. " Нямаме краен час. Изчакваме медиите да дойдат да отразят събитието. Очакваме някой от министерства и така нататък да пристигна, тъй като нашият живот не коства стотинки, не коства нищо. Не може да ни убиват като мухи по улицата. Имахме подобен еднакъв случай с сътрудник от Ямбол, който за благополучие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на Върховен касационен съд. Там се опита прокуратурата да потули нещата. Този път няма да го позволим с този сътрудник. Все отново татко на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човешкият живот е скъп. Затова не имаме намерение да се приберем в скоро време, тъй като желаеме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват ", акцентира Владимиров.

Рано в неделя придвижването по Орлов мост беше възобновено. Планира се всеобщ митинг, като към този момент не е ясно по кое време ще се организира, заяви БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР