33 са потвърдените случаи в България на новия британски вариант

...
33 са потвърдените случаи в България на новия британски вариант
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни какви рискови COVID-19 мутации има у нас

33 са доказаните случаи в България на новия английски вид на ковид. Това осведоми по-рано през днешния ден шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на щаба професор Тодор Кантарджиев на среща при премиера в Министерския съвет.

„ От втората проба с 48 секвенирани са потвърдени 25 случая на британския вид на COVID-19. Не са открити други рискови разновидности на ковид в нашата страна. Засега общият брой на доказаните случаи в страната е 33 “, сподели Кантарджиев, допълвайки, че проучванията не престават.

Представителите на Националния действен щаб акцентираха, че България стои добре в Европейски Съюз във връзка с здравните индикатори, свързани с пандемията, като е на едно от най-ниските места на заболеваемост.

Тревожна обаче остава обстановката в други европейски страни, сподели Венцислав Мутафчийски.

„ Особено сериозна е обстановката в най-западните страни – в Португалия, Франция и Нидерландия. В Португалия към този момент има недостиг на интензивни кревати “, осведоми той.

Ген. Мутафчийски разясни, че никога здравните ни управляващи не са се успокоили и лечебните заведения се готвят интензивно за възможна трета вълна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР