33-годишният син на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков казва, че

...
33-годишният син на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков казва, че
Коментари Харесай

Синът на говорителя на Путин се е присъединил към Вагнер в Украйна

33-годишният наследник на представителя на Кремъл Дмитрий Песков споделя, че е служил в наемническата група Вагнер в Украйна близо шест месеца, съобщи Би Би Си.

Николай Песков съобщи: Това беше мой дълг.Не можех да седнал съм в профил и да виждам по какъв начин приятелиси отиват там.

Николай Песков е прочут още като Николай Чоулс и приказва свободно британски, откакто е прекарал няколко години като юноша в Лондон.Работил е като сътрудник на съветската държавна телевизия RT. И той, и татко му са под американски наказания.

В изявление за прокремълския ежедневник Комсомолская истина той сподели, че е било негово лично решение да се причисли към Вагнер, само че не знаел по какъв начин да го направи, тъй че се обърнал към татко му, който му съдействал.

Той сподели, че е употребявал подправена персонална карта, с цел да не научат другарите му от Вагнер за връзките му с Кремъл.Твърдението на Николай Песков съответствува с огромна акция за набиране на нова войска, с съветски държавни реклами, призоваващи мъжете да изпълнят своя „ родолюбив дълг “ в спора в Украйна.

Десетки хиляди мъже избягаха от Русия предишния септември, с цел да избегнат наборната работа, откакто президентът Владимир Путин разгласи " частична готовност ".

В коментар пред съветските медии шефът на Вагнер Евгений Пригожиндаде повече детайлности.

След като се включил към групата с подправени документи, сподели той, синът на Песков минал триседмичен курс на образование.

„ След това, когато отпътува за Луганск, беше належащо да се разшири комбинираният артилерийски дивизион и той беше изпратен да се причисли към екипажа на Ураган (бел.ред. залпов огън) “, сподели Пригожин, добавяйки, че той е показал храброст и подвиг като всички останали.



Според Пригожин, Дмитрий Песков го е помолил да вземе Николайкато елементарен артилерист.

Николай Песков показа, че е получил орден за смелост тази година.

Журналистът Дмитрий Низовцев, помощник на хвърления в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални, се показва за боен офицер в телефонен диалог с Николай Песков.Говорейки с нападателен звук, Низовцев го попитал за какво не се е явил в московския център за повикване.

Николай отвърнал нервно, напомняйки на Низовцев: „ Аз съм господин Песков. Ще пренеса този въпрос на друго равнище. По принцип би трябвало да знам какво се случва и какви са правата ми. "

Пригожин и някои съветски военни блогъри бяха доста сериозни към съветските генерали в Украйна, обвинявайки ги в неточности и незадоволително съоръжение на Вагнер. Пригожин също упрекна военни чиновници, че не са признали жертвите на неговата група.

Миналия месец обаче президентът Путин забрани обществената рецензия на Вагнер или постоянните въоръжени сили.Наказанията за " дискредитиране " на част от съветската войска включват затвор до седем години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР