33-годишната Василка Говедарова, която бе нападната от мечка в гората

...
33-годишната Василка Говедарова, която бе нападната от мечка в гората
Коментари Харесай

Жената нападната от мечка над Белица: Тя искаше да ми скъса главата

33-годишната Василка Говедарова, която бе нападната от мечка в гората над Белица, се възвръща в дома си откакто беше изписана от болничното заведение, а фамилията има потребност от помощ за непостижимите финансови разноски, които дамата ще има в бъдеще.

Днес Василка и Георги не са за гъби. Тя е изписана от болничното заведение, а той я посреща в бедния дом в ромската махала в Белица, издигнат, откакто остарелият изгорен в пожар.

„ Така ненадейно взех гъбата, тя беше пред мен, аз нито се огледах, нито нищо и ме атакува в тил, другояче Бог ми оказа помощ, и се обърнах да я видя. Видях я, беше доста огромна мечка, страшна мечка беше, а беше смут. Тя искаше да ми скъса главата, в случай че не ми беше кофата, не че съм имала бебе на гърбо, това беше кофа, цялостна с гъби, това на нас ни е хлябът, ние по този начин си го изкарваме.

Паднах на земята и пръв ме пра, 10 минути ме пра, след това ме делна на пет места и избяга. Ако не беше брачният партньор ми, край “, описа пред bTV Василка Говедарова.

Че има мечки в гората - и двамата знаят, тъй като гората е дом за дивите животни, само че и средство за прехранване за десетки фамилии от региона. След виковете за помощ, Георги се втурнал към жена си.
 50 000 души се оповестиха в отбрана на мечката, нападнала жена над Белица 50 000 души се оповестиха в отбрана на мечката, нападнала жена над Белица
Пет папки, съдържащи 50 000 подписа, събрани в петиция в отбрана на мечката-нападнала на 2 юли жена-гъбарка бяха връчени на кмета на Бел...

„ Когато стигнах до нея, към този момент мечката я нямаше, тя беше паднала на земята и я изкарах, откакто я мих с вода “, добави Георги Матев.„ Постоянно превръзки требва да имам, дори аз би трябвало да хватам кола, другояче аз не мога да вървя до там. Да се заплаща транспорт, требва да имам всеки ден по 5 лв. “, изясни Василка Говедарова.

Днес природозащитници входираха в общината подписка с над 50 хиляди подписа в отбрана на живота на мечката.

„ Казусът с мечката се явява един сборен облик към отношението ни към природата и по тази причина ние взехме решение да се включим и да се намесим “, съобщи Атанас Бояджиев, правист и природозащитник.

След случая ориста и на мечката, и на Василка са сложени на карта. Василка към този момент е вкъщи, а очакванията на всички са мечката да е прогонена надалеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР