33,2 млн. лева е проектобюджетът на община Варна във функция

...
33,2 млн. лева е проектобюджетът на община Варна във функция
Коментари Харесай

Варна ще похарчи над 2,5 млн. лева за тържества, за финансиране на творчески проекти - малко над 1 милион

33,2 млн. лв. е проектобюджетът на община Варна във функционалност „ Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело “ за 2019 година Спрямо миналогодишния бюджет има нарастване с 16,4 млн. лв., което се дължи главно на семейството на Варна за Европейски град на спорта.

Размерът и разпределението на срледствата  бяха разисквани и утвърдени на съвещание на комисията по просвета към Общински съвет – Варна.
За честване на национални и градски празници, културни събития и естетизация на градската среда за планувани близо 3,84 млн. лв.. В тази сума е включен бюджетът за фонд " Култура ", който тази година е 1,12 млн. лв. и бележи нарастване от 120 хиляди лв..
За зоопарка, който е част от функционалността, са заделени 1,76 млн. лв.. С 1,2 млн. лв. от тях ще бъде направена реорганизация и рационализация на зоокъта.
На днешното съвещание съветниците преизбраха външните специалисти към фонд „ Култура “, чиито мандат изтече. Работата на досегашните експерти била изключително сполучлива и по тази причина бе решено те да продължат да правят оценка планове и през идващия мандат на комисията.

В състава на Експертния съвет влизат Симеон Лютаков („ Сценични изкуства ”), Кремена Цанкова („ Визуални изкуства ”), Росица Тодорова („ Литература ”), арх. Владимир Попов („ Културно-историческо завещание “), Димитър Дермански („ Филмово изкуство “) и Страцимир Павлов („ Музика “).

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР