320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института

...
320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института
Коментари Харесай

Между 15% и 30% по-скъпи са пакетите за почивка по празниците тази година

320 хиляди българи ще пътуват за Великден, предвиждат от Института за разбори и оценки в туризма. Пакетите за отмора тази година са сред 15 и 30% по-скъпи, демонстрират офертите на туроператори и хотелиери. Въпреки повишаването, от сектора регистрират растеж в резервациите. В Сандански чакат към 3000 българи за празниците, а свободни места в хотелите и къщите за посетители към този момент няма. От 700 до 1200 лв. за три нощувки, с включени закуска или закуска и вечеря са пакетите за двама души за Великден, които се оферират в петзвездни хотели в Сандански тази година. Свободни стаи към този момент няма, а резервациите са главно от български туристи, описват мениджъри.

" Подготвили сме стратегия за дечицата - ще боядисваме яйца, ще играем, ще пеем и танцуваме. Погрижили сме се и за възрастните като имаме музикална стратегия в ресторанта, надлежно обичайно великденско меню, като предлагаме и обяд за гостите си в неделя, когато е празника ", споделя пред Българска национална телевизия Таня Цекова, управител " Маркетинг и продажби " в 5-звезден хотел.

Освен занимания, свързани с празника, гостите на Сандански търсят хотели, предлагащи богата гама от балнео, СПА и уелнес туризъм.

" Българите търсят цялостна услуга. Искат басейни, минерална вода, сауна, разтривки, хранене на по-високо равнище и по този начин нататък. Регионът е супер плодороден, с цел да направиш нещо друго от това да лежиш в басейна. Рупите са наоколо - на баба Ванга, Мелник, Хераклея Синтика. Сега последните години много вложения се направиха във винарски мазета бутикови. Правят се такива направления, обикаля се, винени дегустации известни извънредно са.

Според локалните поданици пък, въздухът е другия фактор, който притегля туристи.

" Самият въздух, въздухът, който дишат тук в Сандански, е доста прекрасен. Може би най-хубавият въздух в цяла България! Тука, изключително от Родопския край, идват доста на санаториум, идват на отмора, лекува се астма... И самият парк ни е доста хубав, който и да е пристигнал, е останал очарован - виждате каква хубост, каква зеленина ", счита Янка.

За Великденските празници в града, с изключение на българи, чакат и туристи от Гърция, Северна Македония и Израел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР