32- годишният пловдивчанин Геворг Харутюнян , арестуван като водач на

...
32- годишният пловдивчанин Геворг Харутюнян , арестуван като водач на
Коментари Харесай

Прокуратурата иска арест за всички от ОПГ-то на арменците, продавали китайски стоки с немски етикети

32- годишният пловдивчанин Геворг Харутюнян, задържан като лидер на проведена незаконна група, продавала китайска техника с немски марки, застана през днешния ден пред съда. Състав на Окръжен съд би трябвало да реши кои от задържани 10 души, забъркани в схемата, ще останав в ареста. При профилирана полицейска акция бяха арестувани също също е майка му Карине Ховсепян и татко му Григорий.  Арестувани бяха  сестра му Нона, брачната половинка му Елисавета Карамфилова, както и комерсиалните му партньори  Мартин Попов, лрат му Тодор, Панайот и Мартин Димитрови и Мирослав Стаменов.
Прочетете още
Адвокатът на Геворг - Пламен Бонев, който съставлява и други членове на фамилията,поиска отказ на наблюдаващия прокурор Галина Андреева, тъй като на брифинга е изнесла обстоятелства за закононарушенията и обвиняванията и счита, че към този момент не е безпристрастна. От брифинга излизало, е тези хора са отговорни, упрекнати и надали не наказани. Смята, че не е редно откакто е водила брифинга, да води и мярката. Адвокатите  Тодор Аврамов и Росица Драгинова се причислиха към него. Другите обявиха, че не са гледали конференцията, само че се придържат към неговото искане. Йордав Давчев също счита, че следствието е в начална фаза, само че от конференцията се разкриват данни по делото, които са следствена загадка. " Прокуратурата цели да манипулира публичното мнение. Хората са станали очевидци на едно всеобщо хвалене на прокуратурата и полицията, което е нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс. За да сме сигурни, че делото ще протече независимо считам, че прокурора би трябвало самичък да се води, в случай че ли не, то съда да го води ", заяви Давчев.

Андреева конктира, че на брифинга са изнесени данни, които не са персонални данни, а плануваните санкции, не са загадка за никой. Какво може да бъде изнесено без да попречи на следствието преценя наблюдаващият прокурор. По тази логичност всеки прокурор, който е повдигнал обвиняване не би трябвало да е прокурор по делото, сподели още Андреева. Не считам, че има съображение да се смята, че съм предубедена. Съдът също отхвърли да почете желанието за отказ с претекста, че няма съображение. 

Групата е оперирала през 4  онлайн магазина, като всеки от тях е обвързван с друга компания. Основен снабдител и на четирите магазина е Геворг Харутюнян.  Topmaistor ”  и „ Кraft-shop ” се водят благосъстоятелност на компания „ Веле трейд ”, чийто шеф, съгласно Търговския указател е майката на Геворг – Карине.  „ Мegamaistor ” е на компания „ Майстор. Бг ” със притежател Мартин Попов, а „ Techforman ” e на компания „ Юнайтед груп ” на Мирослав Стаменов.  Той има и компания „ Тех фор мен ”.

  На уредника на групата е повдигнато обвиняване за образуване и управление на ОПГ, а на останалите обвинявания за присъединяване в незаконната група. Също по този начин има повдигнати обвения за данъчни закононарушения, измами и пране на пари. 

Според шефа на полицията ст. комисар Георги Чергов, през 2022 година сдруженията, внасяли инструментите са имали към 2,5 милиона оборот, а през 2023 година той е бил 3 милиона лв.. Приходите обаче не са били декларирани пред Национална агенция за приходите, не са плащани и налози за тях. Печалбата е била влагана в парцели, първокласни коли или обръщана във валута, което влиза в квалификацията за пране на пари. 

Прокуратурата изиска взимане на най-тежката мярка за неотклонение за всичките 10 участници. Бащата на водачът на ОПГ -то Григо, бил неработоспособен с 98% ТЕЛК. Адвокатът им показа документи, че мъжът е с цироза, 5 стенда, без слух  и има още голям брой болести. Геворг и Елисавета пък имат 2 момиченца, въпреки и без брак. 

Делото продължава. Очаквайте детайлности!

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР