32-годишният Николай Чоулз - първороден син на Дмитрий Песков -

...
32-годишният Николай Чоулз - първороден син на Дмитрий Песков -
Коментари Харесай

Синът на Дмитрий Песков се оказа наемник на частната армия Вагнер

32-годишният Николай Чоулз - първороден наследник на Дмитрий Песков - е прекарал няколко месеца на фронта в Украйна като част от незаконната частна войска на Евгений Пригожин " Вагнер ".

Това твърди Пригожин в свое изявление за военния пропагандист Александър Симонов. От думите му излиза наяве, че Чоулз е сключил контракт за 6-месечна работа и се е върнал в Москва " неотдавна " - т.е. изпращането му е станало през септември-октомври 2022.

В същия интервал в Русия течеше огромна готовност на резервисти в формалната войска по заповед на Путин - а синът на Песков би трябвало да бъде част от описите, защото е прекарал 2 години казарма в ракетните войски на Русия.

На 21 септември обаче Николай беше изработен за смях от водещия на YouTube-канала " Популярна политика " Дмитрий Низовцев, който му се обади по телефона, преструвайки се на чиновник от локалната военна комисия, и го осведоми, че е мобилизиран.

Веднага откакто чува, че го търсят военните, той афишира, че " щом знаете, че съм господин Песков, би трябвало да разбирате, че не е напълно вярно да бъда в армията ".

" С две думи - това ще го вземам решение на друго равнище. Трябва да видя какво се случва и какви са ми правата... Трябва да ревизира целесъобразността на моята поява, има избрани политически нюанси ", изяснява синът.

На настойчивите въпроси на водещия " Да отбележа ли, че сте подготвен да заминете като доброволец на фронта ", Песков-младши дава отговор " Не, не, не трябва да отбелязвате нищо. Аз съм подготвен да отида, само че не по ваша молба, а аз самичък... както ми кажат, по този начин ще постъпя ".

Версията на Евгений Пригожин е, че не Николай, а Дмитрий Песков го потърсил " през лятото " с паника, че синът му желал да върви на война.

" Не го посъветвах да върви в Министерството на защитата, тъй като или щяха да го оставят в щаба, или щеше да стане пушечно месо. Затова го взех при мен с подправени документи. Променихме семейството, името и бащиното име. За това знаех единствено аз и ръководителят на кадровата работа ", твърди шефът на " Вагнер ".

Групировката на Пригожин е отвън законите на Русия, само че той се употребява с подкрепи на централно равнище - формалното законодателство на страната не разрешава наемането на бойци за частни армии. Във " Вагнер " бяха мобилизирани хиляди наказани пандизчии, доста от които бяха избити при безмилостната тактика на Пригожин край Бахмут.

Наемничеството се санкционира с до 7 година затвор, само че вместо това се трансформира в мотив за прошка на потвърдени нарушители единствено тъй като са станали доброволци на " Вагнер ".

Фалшифицирането на персонални документи - за каквото загатва той - също е закононарушение по законите на Русия и може да донесе 3 години отнемане от независимост за сина на Песков.

Синът на Дмитрий Песков е глобен от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Канада, Швейцария, Япония и Нова Зеландия. През 90-те години той и майка му (първата жена на представителя на Путин) емигрират във Англия. Майката се омъжва наново за британец, а Николай носи семейството на втория си татко. Чоулз се връща в Русия през 2012, за малко работи като публицист в държавната RT.

Според следствие на Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални, през 2014 година бабата на Николай по майчина линия подава тъжба против него в полицията, като твърди, че той я е пребил. Няколко дни по-късно дамата сама отдръпва претенциите си и делото е прекъснато.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР