32-годишната Кристина Дунчева отива на съд за на двете си

...
32-годишната Кристина Дунчева отива на съд за на двете си
Коментари Харесай

Майката обвинена за убийството на двете си деца, се изправя пред съда |

32-годишната Кристина Дунчева отива на съд за на двете си малолетни деца, осъществено с особена свирепост и по непосилен за жертвите метод, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемата Дунчева живяла на фамилни начала с Г.Т. в Сандански. От връзката им през 2015 година им се родил наследник, а две години по-късно и щерка.

На 19 ноември 2020 година, до момента в който била вкъщи с децата си, майката извадила от долап в кухнята три домашен ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си наследник, а по-късно на 3-годишната си щерка. Въпреки виковете на децата, тя ги завела в детската стая и траяла да им нанася голям брой мощни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на незабавна здравна помощ единствено е установил гибелта на децата.

Съдебномедицинските експертизи открили, че всяко от децата е било прободено над 30 пъти, най-вече по шията и гърдите.

От заключението на движимостите лица по направената сложна съдебнопсихиатрична и психична експертиза се открило, че по време на незаконното действие Кристина Дунчева не е била в положение на физиологичен афект . Няма психологично заболяване или друго, като се изключи че е прочувствено нестабилна персона. Но това не е психологична болест и не може да бъде приравнено към дълготрайно разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс. Не е налице здравна причина за използването на насилствени медицински ограничения по отношение на обвинената.

Кристина е със съхранена психологична валидност, като може да взе участие пълноценно във етапите на наказателния развой. Спрямо обвинената може да бъде търсена наказателна отговорност.

В началото на февруари м.г. Кристина. Държавното обвиняване тогава стимулира настояването си с нуждата да бъде осъществена повторна тройна психична и психиатрична експертиза на Кристина, защото към този момент направената не е дала обосновани отговори на поставените въпроси, свързани със положението й.

В момента Дунчева е с мярка " задържане под стража ". Според тя е била насилвана полово от свекър си.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР