32-годишен бургазлия е бил брутално изнудван в продължение на близо

...
32-годишен бургазлия е бил брутално изнудван в продължение на близо
Коментари Харесай

КУРИОЗ! 32-годишен брутално изнудван цяла година, дал близо 200 000 лв. от страх от арест

32-годишен бургазлия е бил брутално изнудван в продължение на близо година от собствен другар, съумял да измъкне близо 200 000 лева 23-годишният изнудвач Алекс Д. държал в непрекъснат боязън жертвата си, като го манипулирал, че е наблюдаван от полицията и всеки миг може да бъде задържан, разкриха на брифинг районният прокурор на Бургас Мария Маркова и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов.

Изнудвачът е арестуван, той не е престъпно проявен. 23-годишният Алекс преднамерено се сближил с пострадалия, който вижда в заведение, което посещавали и двамата. След като се уверил, че бургазлията разполага със средства, рекетьорът последователно се сприятелил с него и почнал да му желае дребни суми пари назаем, които прибирал в точния момент. При третия заем 32-годишният мъж дал на приятеля си 10 000 лева с ангажимента, че младокът ще стартира бизнес, от който ще печели и кредитодателя. Не след дълго изнудвачът почнал да притиска приятеля си. Казал му, че бизнесът в действителност е обвързван с опиати, че полицията знае и следи и двамата и с цел да не се стигне до арести е належащо да се даде огромна сума пари на високопоставени чиновници на Министерство на вътрешните работи в София.

Така почнало регулярно изнудване, до момента в който след близо година 32-годишният бургазлия дал на „ приятеля си “ общо 186 000 лева През това време изнудваният мъж очевидно се трансформирал, станал извънредно обезпокоен, угнетен, а на моменти даже мислел да постави завършек на живота си. Непрекъснато имал чувството, че го наблюдават и че всеки миг може да го задържат.

Последната сума, която трябвало да даде на рекетьора били 50 000 лева Тъй като изнудваният похарчил всичките си спестявания, почнал да взема бързи заеми и такива от банки, желал пари от другари. Когато неотдавна изискал и от родителите си – нещо нехарактерно за него, околните му се усъмнили. Успели да го предразположат и той най-сетне разказал на какво е подложен.

След ареста на изнудвача, който не е престъпно проявен, станало ясно, че множеството пари са били проиграни от него в казина и за скъпи, само че дребни покупки. Единствената по-голяма движимост, който си купил, бил мотор за 8000 лева, разкри комисар Калоянов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР