314835 новозаразени с коронавирус през последните 24 часа, отчете Индия.

...
314835 новозаразени с коронавирус през последните 24 часа, отчете Индия.
Коментари Харесай

Индия постави антирекорд по заразени с COVID-19 за ден


314835 новозаразени с ковид през последните 24 часа, регистрира Индия. Това са повече от всички страни по света от началото на пандемията, съобщи Българска национална телевизия.

Общите случаи на инфектирани в страната е 15,9 милиона - второ място в света.

В страната има 2074 смъртни случая за 24 часа или общо 185 000 жертви на пандемията.

Броят на смъртните случаи и инфектираните в Индия обаче е доста по-нисък на глава от популацията, в сравнение с в доста други страни.

Дълго недофинансираната здравна система на Индия изнемогва до краен лимит по време на опустошителна втора вълна.

Големите частни и държавни лечебни заведения в Ню Делхи насочиха незабавни апели до държавното управление за неотложно доставяне с О2 за стотици пациенти на вентилатори.

В сряда в Ню Делхи бяха доставени близо 500 тона О2, само че това не доближи нужните 700 тона дневно. Правителството на мегаполиса упрекна прилежащи щати в задържане на доставки. Късно сряда Върховният съд в Ню Делхи разпореди на държавното управление да обезпечи безвредно доставяне с доставки на О2 от фабриките до лечебните заведения в Индия.

22-ма пациенти починаха в болница в Западна Индия , откакто в сряда бе прекратено подаването на О2 на 60 вентилатора за половин час.

Една от аргументите за увеличеният брой случаи са всеобщите събирания от последните месеци. Милиони участваха на религиозния фестивал Kumbh Mela. Състояха се доста политически манифестации, обилни сватби и мачове по крикет против Англия.

Производството на основни медикаменти за ковид се бави и даже е спряло в някои заводи. Пациенти купуват медикаменти и О2 на цени на черния пазар.

Щатите в цяла Индия са наложили ограничавания, като Ню Делхи е в едноседмично блокиране. Всички магазин, които не са от първа нужда, са затворени в Махаращра, а Утар Прадеш е в локдаун за уикенд.

В момента Съединени американски щати предлагат да не се пътува до Индия , даже и за тези, които са изцяло имунизирани, а Англия добави Индия към своя „ червен лист “. Хонконг и Нова Зеландия не разрешиха полетите до страната.

До момента Индия е ваксинирала повече от 130 милиона души и от 1 май всички възрастни ще имат право на ваксина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР